Ponedeljak 04.06.2012.
12:02
D. N. Petrović - Vesti

Šiptari u nemačkim uniformama?!

Srbi na severu Kosmeta doneli su odluku da zabrane kretanje svim međunarodnim misijama jer postoje indicije da je skoro svako vozilo u špijunskoj akciji i u pripremi terena za dolazak albanskih specijalaca ROSU na Brnjak i Jarinje.

KFOR ne bira mete: Dete u dvorištu kuće izrešetane mecima


Oni tvrde da je Kfor tokom napada pucao na narod zabranjenim "lutajućim" i drugim mecima. Ta municija je mnogo opasnija od klasične, "rotira" prilikom pogotka i prosto raznosi pogođeni deo tela, takvim mecima pogođen je Aleksandar Radovanović iz Rudara kome su stradali glavna aorta na nozi i cela natkolenica. Nekoliko takvih čaura pronađeno je u Rudarima i oko Dudinog Krša.

Ko se krije iza maske mirovnjaka: Za vreme napada kforovci pretili na srpskom


Dragan Filimonović, čija je porodica bila prva na udaru brutalnih "mirotvoraca", kaže da Srbi sumnjaju da su uniforme nemačkog Kfora nosili i Albanaci.


- Psovali su nam, na srpskom jeziku, "srpsku i četničku majku", nekima su govorili "ti si moj, i ti si sledeći". To su, siguran sam, bili Albanci. Kako posle svega da verujemo u dobre namere i da Kfor doživljavamo kao mirovnjake?! Za sve nas koji smo u Rudarima preživeli pakao oni su okupatori i fašisti, ponašaju se drskije i bezobzirnije nego što su se ponašali nemački okupatori tokom Drugog svetskog rata - kaže Filimonović.


Predsednik opštine severna Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić kaže da se Kfor za poslednju akciju očito pripremao dugo i studiozno.


- Ceo prostor danima su snimali iz vozila i helikoptera, izračunali su i koliko je vremena potrebno da se narod okupi i brani barikade, preduhitrili su nas, postavili snajperiste i mitraljeska gnezda na brdima i tek onda krenuli u akciju za koju su angažovali između 600 i 1.000 vojnika. Da je hermetička zatvorenost severnog Kosmeta potrajala duže (nisu dozvoljavali prolaz hleba, mleka, sanitetskih vozila), pretila bi nam humanitarna katastrofa - zaključio je Pantić.
 

Da se branimo i pokažemo zube

 

Novak Đorđević, koga smo na Zadušnice zatekli uplakanog na groblju u južnoj Kosovskoj Mitrovici, kaže da su svi uverili u "demokratiju" Evropske unije i "brigu" Kfora i Euleksa o Srbima.


- Kakvi su to vajni mirotvorci kada dozvoljavaju da nam Albanci i grobove mrtvih prekopavaju?! Da se ja pitam, odmah bih prekinuo sve pregovore sa Prištinom i organizovao bi ovo Srba što nas je ostalo da se branimo i pokažemo iz zube. Čim osete otpor i opasnost po svoje zadnjice, oni se povlače - kaže Đorđević.

 

Beograd da ne odmaže

 

Srbi na severu Kosmeta ističu da su imali dobru odbranu koju je Beograd razbio svojim stranačkim interesima i ustupcima Albancima.


- Obradovala nas je izjava Ivice Dačića da napadi na Srbe moraju biti kažnjeni, međutim, kod njega se nikada ne zna: i ranije je davao ovakve izjave, a istovremeno dovodio Žandarmeriju da nam blokira puteve ka Srbiji. Ne tražimo od Srbije da zbog nas ulazi u rat sa NATO-om, ali neka nam bar ne odmažu - ističe jedan od Srba u Leposaviću.

2024 © - Vesti online