Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 01.06.2012.
09:03
Blic A

Tadić sprema kazne za svoje saradnike?

Najava predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića da će zbog lošeg izbornog rezultata pojedinci snositi odgovornost, da će biti "konsekvenci i promena" ne plaši funkcionere ove partije. "Biće vremena da analiziramo rezultate, da vidimo ko je doprinosio, a ko nije. Biće vremena da se utvrdi ko snosi odgovornost, a u skladu sa tim biće promena u DS", poručio je Tadić na sednici Glavnog odbora stranke pre dva dana.

Predsednik DS-a Boris Tadić
 

Funkcioneri DS juče su nam potvrdili da će Izvršni odbor partije vrlo brzo utvrditi kriterijume na osnovu kojih će se ocenjivati ko je napravio dobar rezultat, a ko se nije dovoljno potrudio.

Svaki od njih navodi da je spreman da preuzme odgovornost i podnese konsekvence ukoliko se njihov rad oceni kao nedovoljan. Oni ne očekuju da će eventualne promene i sankcionisanje odgovornih dovesti do podele stranke.

Trivan: Ne verujem da ću ja biti kažnjena
Promena u DS bilo je i kada smo imali mnogo bolje rezultate na izborima. Čak su pojedini sami podnosili ostavke, a stranka je procenjivala ko nije dobro radio. Zbog toga ni sada neće doći do podela među nama. To je prirodan proces u svakoj stranci. Ne verujem da ću ja lično biti kažnjena zbog lošeg rada, ali nemam nikakav problem da snosim odgovornost.

Đelić: Možda sam mogao više da uradim
Od 20. maja se pitam šta sam više mogao da uradim i da li bi to pomoglo da Tadić ostane predsednik. Možda sam mogao ljudima na terenu bolje da objasnim kakav je rizik Tadić preuzeo na sebe i kakav je uspeh imao u raskrinkavanju mafije. Mislim da ljudi nisu shvatili ni to ni kakav je civilizacijski napredak on obezbedio. I sam se, kao i svi ostali, osećam odgovornim.

Stefanović: Uopšte ne strahujem za svoju poziciju
Do podele stranke zbog izbornog rezultata neće i ne može doći, a odgovornost mora da postoji. DS će, kao i uvek do sada, pokazati da ima najjače demokratske kapacitete i da može da utvrdi nedostatke na brz. Ti nedostaci biće i uklonjeni, a oni koji nisu dali sve od sebe da bismo ostvarili bolji rezultat snosiće posledice. Lično, uopšte ne strahujem za svoju poziciju.

Homen: Jasno je ko treba da snosi odgovornost

Izborni rezultati će reći ko prvi treba da snosi odgovornost. Njih uporedite s onima pre četiri godine. Vidite ko je napravio bolji rezultat, a ko lošiji. Svi oni koji su lošije prošli treba da snose odgovornost. E sad, kakvi će biti kriterijumi, utvrdiće predsedništvo stranke. Promene u DS neće dovesti do podela ako se napravi objektivni model odgovornosti. To može da dovede do jačanja DS.

POVEZANE VESTI

Petak 01.06.2012. 09:05
Sve opasni tipovi, užas.
Petak 01.06.2012. 09:32
Ne blamiraj se,podnesi ostaku,i pogledaj kako se Drzavom upravlja.Imali ste vi dosta vremena da nesto uradite,ali vasom politikom,doveli ste nas tu gdesmo.Svi ti koji su vas nagovorili da se gurate tamo gde vam nije mesto nisu vam prijatelj,nego preko vas hoce jos nesto za sebe da prigrabe.Ne sastavljaj Vladu ,jer ce vas to odvesti u KATASROFU i nas sa vama.
Petak 01.06.2012. 09:59
Прво казни сам себе за неспособност.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online