Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.05.2012.
06:52

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Zašto je rasejanje ljuto na državu (4): Drumski mafijaši love zemljake

Ono što je poslednje decenije 20. veka bilo karakteristično za Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku, pre njihovog ulaska u Evropsku uniju, sada je postala letnja svakodnevica na putevima po Srbiji. Reč je o drumskim razbojnicima koji presreću i pljačkaju vozače i putnike u automobilima sa inostranim registarskim tablicama.

Drumski razbojnici presreću i pljačkaju vozače i putnike u automobilima sa inostranim registarskim tablicama
 

Glavne mete ovih kriminalaca, koji na srpske drumove stižu mahom iz Rumunije i Bugarske, jesu Turci i Grci, ali i naši sunarodnici iz dijaspore, upozoravaju u MUP-u Srbije. Drumska mafija ne preza ni da ugrozi tuđe živote samo da bi se domogla deviznog novca i stvari iz automobilskih prtljažnika. Ovi razbojnici, prema iskustvima iz saobraćajne policije, duž autoputa i prometnijih regionalnih puteva, na odmaralištima, najčešće noću dok putnici spavaju, preseku kablove za ulje ili kočnice, po pravilu vozilima stranih registarskih tablica, u nameri da se posle nekoliko kilometara žrtva zaustavi, a prevaranti potom ponude pomoć u vezi sa popravkom i šlepovanjem vozila za astronomske devizne sume novca.

Takođe, najčešći slučajevi drumskih razbojništava su klasične krađe iz vozila. Kradu retrovizore, prtljag sa krova, gume, sve što im je na dohvatu ruke. Obično se to dešava u ranu zoru, na parkiralištima jer tamo nema kamera i manje je ljudi. Zato iz saobraćajne policije savetuju da je najbolje zaustavljati se na benzinskim pumpama gde ima više ljudi i gde su instalirane kamere. Isto tako, preporučuje se da ukoliko neko pokušava da vas zaustavi tokom vožnje ne zaustavljajte se, naročito ne u zaustavnoj traci.


Ima takođe razbojnika koji sa navodno pokvarenim svojim automobilom čekaju u zaustavnoj traci i signaliziraju vozačima sa inostranim registarskim tablicama da im treba pomoć. Čim neko stane, kriminalci ga zagovaraju i mole da pogleda motor u njihovom autu, a za to vreme drugi deo kriminalne grupe njegovim saputnicima otima torbice sa novcem, putne isprave, mobilne telefone i druge stvari iz vozila. Potom sedaju u svoj automobile i beže.

Česta prevara je, ukazuju u MUP-u, i prodaja lažnog zlatnog i srebrnog nakita. Kriminalci zastaju na parkiralištima i putnicima nude lažno zlato i srebro po vrlo povoljnim cenama. Naivniji to kupe, ali kasnije shvate da su nasamareni. Srpskim drumovima krstare i raznorazne nelegalne šlep službe sa lažnim amblemima Auto-moto saveza Srbije. U ovoj ustanovi kažu da su ti kriminalci namerno izazivali kvarove na stranim vozilima duž Koridora 10, a onda ih šlepovali i popravljali na "divlje" po vrtoglavim cenama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online