Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 29.03.2012.
08:14
N.S.P A

Novi svetski poredak (5): Gazda od šećera

Miodrag Kostić je rođen 1959. u Vrbasu, u radničkoj porodici. Još kao tinejdžer je zarađivao za džeparac, jer se tako moralo.

 

- Na početku karijere, po završetku Ekonomskog fakulteta, vrlo kratko sam radio u društvenom sektoru i posle samo nekoliko meseci sam otišao jer nisam bio spreman da trpim birokratiju i sporost sistema. Odlučio da budem sam svoj gazda jer sam radne navike i samodisciplinu stekao u detinjstvu.

Patriota u avionu


- Siguran sam da kada je u pitanju potencijalni konzorcijum od više privrednika za preuzimanje Jata, kod većine preovlađuje patriotski osećaj, pa tek onda potencijalna zarada. Ovo tvrdim jer u Evropi trenutno postoji pet nacionalnih aviokompanija koje su u bankrotstvu i to danas sigurno nije biznis koji donosi profit - kaže Kostić.

U to vreme, takva odluka nije bila baš uobičajena stvar, ali sam bio spreman na izazov i nisam se pokajao. Kad se osvrnem, mogu da kažem da mi je najlepši biznis bio na samom početku moje preduzetničke karijere, kad sam imao malu porodičnu radionicu za proizvodnju kukuruznog flipsa sa samo 15 zaposlenih radnika. Bez problema sam mogao da pratim prozvodnju i prodaju, planiram distribuciju i živim mirnim životom bez mnogo stresa i nerviranja - priseća se Miodrag Kostić svojih poslovnih početaka. Danas mediji procenjuju da je težak najmanje 300 miliona evra.
 

MK grupa je danas najveći proizvođač i izvoznik ratarskih kultura iz Srbije, u prvom redu šećerne repe, žita, kukuruza i uljane repice. Postao je poznat kupovinom šećerana za tri evra, pa ga stoga zovu i kralj šećera.
 

Novi svetski poredak 

 

Kostića je proslavio i njegov živopisni ljubavni život, tokom kojeg je na svoj konto ubeležio avanture i brakove s nekima od najintrigantnijih ovdašnjih lepotica. Imao je čast da prvi otvori sezonu udaja Marijane Mateus, sa kojom ima troje dece, a osvajački poduhvat u vezi s ovom rasnom plavušom je triler izveden pomoć motora.

- Pojavila se u miniću i štiklama od osam centimetara. Nagario sam dvesta na sat. Ukočila se od zime, a haljina joj se zamalo pocepala od brzine i vetra - opisao je medijima fatalni susret. Medijske stupce kasnije je punila njegova veza s poznatom pevačicom Natašom Bekvalac.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 29.03.2012. 10:22
Svaka čast za radne navike, Kole! Jel to nešto novo kod tebe?
Četvrtak 29.03.2012. 14:28
Miodrag Kostić je rođen 1959. u Vrbasu, u radničkoj porodici. Još kao tinejdžer je zarađivao za džeparac, jer se tako moralo. У то доба још нису постојали „тинејџери“ већ омладинци. Где се данас изгубила наша омладина?
Četvrtak 29.03.2012. 13:41
Jadan on!Samo kad nije prodavao zabe kao njegov pajtas u pustosenju ove nacije!A i novinari mu se uvlace za koji cent jer on ima da- da.Nama treba samo neki lik kao Adronik,da sve funjare razbije u paramparcad i sve njihovo u drzavnu kasu i onda da se zna svaki dinar gde ide i da odgovara svako za svoja dela i nedela!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online