Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 22.09.2013.
04:04
Beta A

Kole Šećer: Imam para, ali gde da uložim?

Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić izjavio je u Rovinju da je ta kompanija "prošla neoštećena" kroz ekonomsku krizu i da može da prikupi između 600 i 700 miliona evra za investiranje, ali da nema odgovarajućih prilika za ulaganje u regionu.

Miodrag Kostić (na fotografiji) rad da uloži, ali nema gde
 

On je na regionalnoj konfereciji o komunikacijama Vikend medija festival u Rovinju rekao da je godišnji prihod MK grupe 700 miliona evra, zarada pre oporezivanja kamata i amortizacije (EBITDA) 140 miliona evra, a prosečno stanje keša na računu je 120 miliona evra u poslednjih godinu i po.


"Ako gledate prosečnu zaduženost kompanija, možemo da podignemo kredite za 500-600 miliona evra. Ako se tome doda keš na računu, mi imamo za investiranje 600 do 700 miliona evra. To je respektabilna suma za celu Evropu, a nađite mi metu u regionu koja će obezbediti povraćaj kapitala od 15 odsto. Nema je", kazao je Kostić.


Vlasnik MK grupe sastavljene od 36 kompanija, koje se bave poslovima od proizvodnje šećera do prodaje softvera istakao da je za kompanije u regionu moraju da rastu da bi se zaštitile od preuzimanja i izašle ne globalno tržište.
 

Vikend medija festival

Regionalna konferencija o komunikacijama Vikend medija festival u Rovinju okupio je 4.000 profesionalaca iz medija, biznisa, marketinga i odnosa sa javnošću, koji razgovaraju o novim trendovima u poslovanju, uticaju tehnoloških promena na poslovanje telekomunikacija, banaka i osiguranja, medijima i marketingu.

On je rekao da je za izlazak na svetsko tržište potrebno značajno investirati u tehnološki razvoj i da se radi o milijardama evra, ističući da će kompanije u Srbiji i Hrvatskoj biti lokalne, maksimalno regionalne, dok se ne porastu kroz udruživanje, spajanje ili preuzimanje.


"I ja bih Kaludiju Šifer, ali ona neće mene"

"I ja bih sa Klaudijom Šifer, ali žena neće samnom. Treba da nađete ovde lokalnu devojku koja vam se sviđa, koja dobro i lepo izgleda, sa kojom imate ista razmišljanja. To bi za mene mogla da bude Podravka", rekao je Kostić na panelu o udruživanju kompanije pod nazivom Regionalni Beneluks.


On je kazao i da Srbija i Hrvatska treba da iskoriste svoje prednosti - Srbija poljoprivrednu proizvodnju, a Hrvatska obalu jedinstvenu u svetu po lepoti i turizam. Kostić je ponovio i da je zainteresovan za kupovinu hotela na hrvatskom primorju.


"Kad budem u mogućnosti da po adekvatnoj ceni kupim hotel, to ću i učiniti", kazao je on.


Kostić je kazao i da je države u regionu treba da stvore bolje uslove za prvrednike dodajući da je "spreman da trči sa bilo kim", ali da ne može da bude brži ako mu se "zaveže jedna noga, stavi ruka iza leđa i tuku ga uz put".

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.09.2013. 11:11
Pa u Natašu, jako su joj potrebne pare....
Nedelja 22.09.2013. 11:44
Ulozi u vrtice!
Nedelja 22.09.2013. 11:58
Jak je on biznismen,sta nestvori takvo bogatstvo na Zapadu,lako je biti pametan kupovati secerane za 3€ i velike povrsine poljoprivrednog zemljista za cijenu godisnjeg zakupa,to je samo mogao uz pomoc korumpiranih ministara i bankara,sa njima sada dijeli dobit.Sve sto ima je vlasnistvo Srbije i gradjana,nema on nista svoje osim normalne mjesecne zarade,da funkcionise pravna drzava takvima kao on treba oduzeti imovinu stecenu namjestenim privatizacijama.Vidi se koliko je sirov da se takvim uspjehom hvali
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online