Ponedeljak 20. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 01.07.2011.
12:06
Ž. Marković - Vesti A

Kandićeva je gora od Staljina

Projekat REKOM od samog početka nema nikakve veze sa stvarnošću i osuđen je na fijasko, najviše zbog diktatorskog ponašanja direktorke Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić, tvrdi za "Vesti" predsednik Helsinškog odbora za ljudska prava Republike Srpske Branko Todorović.

Branko Todorović

On ističe da je reč o megalomanskom pokušaju da pojedinci sami sebe promovišu i naprave poziciju u društvu, bez ikakvog osećaja za potrebe žrtava iz proteklog rata.


- Tu ideju u BiH nije prihvatio niko ozbiljan ni u jednom narodu. Uopšteno gledano, suludo je bilo pokušati da se u istu ravan stave Makedonija, Crna Gora i Slovenija, gde je broj žrtava u ratu minoran u odnosu na, recimo, BiH, a naročito je bilo sporno što je Kandićeva htela da u tu priču uključi i Kosovo - kaže Todorović u intervjuu za "Vesti".

Da li imate informacije sa koliko novca raspolaže REKOM?
- To niko ne zna. Kandićeva stalno govori da se sve to može proveriti na nekakvom veb sajtu, ali tih podataka nigde nema. Ona lažno predstavlja da REKOM podržavaju na stotine nevladinih organizacija, što je čista laž. Činjenica je da novca ima, ali u celoj toj priči REKOM mi izgleda kao podmornica koja nikad nije izašla na površinu. Ono što ga trenutno održava je taj novac, ali Kandićeva misli da joj novac daje pravo da govori žrtvama šta treba da rade.


Spomenuli ste da se Nataša Kandić ponaša kao Staljin. Zašto tako mislite?

- Nisam baš siguran da sam je tako nazvao, ali činjenica je da je jedan od najvećih problema REKOM-a njena diktatura i želja da drži sve pod kontrolom. Ta organizacija je trebalo da ima koordinaciono veće koje broji 14 članova, ali ona je

Lažni podaci


Da li znate koliko je potpisa prikupljeno za podršku REKOM-u?


- To je tek posebna priča. Kandićeva je zamislila da će prikupiti milion potpisa i ne da nije uspela već i ta priča oko 400.000 je laž. Najveći deo tih potpisa je falsifikovan jer se prikupljao preko interneta. U BiH je prikupljeno oko 14.000, mada pitanje je da li je i taj podatak tačan.

uspela da iz tog tela eliminše sve one koji su pokušali da joj se usprotive. Sad je uz nju samo grupa poltrona i oni koji u svemu vide zadovoljenje nekih ličnih interesa. Kandićeva sve radi sama, kako joj je volja, a to nema nikakve veze sa onim što je zamišljeno kada je u pitanju taj projekat. Zapošljavala je koga hoće i davala pojedincima vrlo velike plate.


Na šta konkretno mislite?
- Pre nekoliko meseci Kandićeva je dala intervju sarajevskim "Danima", a nedugo nakon toga je novinarku sa kojom je razgovarala imenovala za člana tog koordinacionog veća, bez ikakvog konkursa i konsultacija sa drugim članovima.

Svog bivšeg muža imenovala je za direktora medijske kampanje, takođe bez konkursa. To dovoljno govori.  

POVEZANE VESTI

Petak 01.07.2011. 13:57
Pa ko je njoj sve to dozvolio,to treba preispitati pa onda tu osobu ili te osobe kazniti i osuditi kao saucesnike,mada bih ja njih vise kaznila nego nju,ona je dovoljno unakazena i fizicki i moralno!
Petak 01.07.2011. 17:02
Ja sam u vise navrata komentarisala ovu babetinu kandicku ali su komentari nekako nestajali. Ova babuskera je grdnu lovu zgrcila od Kongresa americkog sve u ime " neke istine " a rezultatai njenog "rada" ravni su nuli ! Ajde novinari pero u sake pa da ispitate ovo oko nje , ako vam je do profesije.
Petak 01.07.2011. 21:18
Новац, среброљубље. Ето ко је Наташа Кандић, жена која шамара Србе по улицама јер им се не свиђа њено мишљење.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online