Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 08.11.2010.
10:14
Vestionline A

Mladi Turci i Arapi simpatišu Hitlera

Mladi imigranti turskog i arapskog porekla simpatišu Adolfa Hitlera, začuđujući je rezultat istraživanja koje je objavio bečki dnevnik "Esterejh".

Dobra vest je, kako ističe list, da se mladi interesuju za politiku - 80 odsto je učestvovalo na prošlim bečkim izborima. Međutim, dramatičan je detaljni rezultat istraživanja Instituta za istraživanje omladinske kulture, među omladinom migrantskog porekla u Austriji.

Idol među mladim Turcima i Arapima u Austriji: Adolf Hitler


Mnogi tinejdžeri turskog i arapskog porekla imaju demokratske deficite, ustanovljeno je ovim ispitivanjem. Najneverovatnije saznanje istraživanja je da se 25,2 odsto migranata turskog i arapskog porekla slaže sa rečenicom "Hitler je ljudima učinio mnogo dobrog...".


Još dramatičniji je stav prema Jevrejima. Tako 45,6 odsto mladih turskog i arapskog porekla smatraju da "Jevreji i dalje imaju preveliki uticaj na svetsku privredu".
Posebno je među njima prisutna i odbojnost prema homoseksualnosti.


Naime, čak 36 odsto mladih turskog i arapskog porekla smatra homoseksualnost neprirodnim načinom života. Autor studije Bernhard Hajnclmajer je veoma iznenađen rezultatima istraživanja. Prema njegovim rečima problem seksističkog i antisemitskog stava je pojačan imigracijom.

"Ovi mladi žive u autoritativno-patrijarhalnom okruženju", naveo je kao jedan od razloga za ovaj ishod.


Hajnclmajer je naglasio da društvo mora da reaguje na ovo istraživanje i da se ne sme tolerisati takav stav. On je, međutim, poručio Slobodarskoj partiji Austrije (FPO) da se "ne uzbuđuje previše" zbog ovog ishoda istraživanja, jer se među njenim glasačima nalazi natprosečno velik broj pristalica Hitlera, i to čak 21,3 odsto.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.11.2010. 11:18
u svojoj knjizi koju je pisao u zatvoru¨Mein Kampf¨ njegova antisemitska opsesija dominira.teorija knjige ce biti vrlo brzo i na zalost aplikovana!antisemitski zakoni Nurnberga a to je imigracija na silu i strasna odluka¨¨poslednja solucija¨¨ 41-42!hitler je rekao chvalkovskom u januaru 1940:¨¨jevreji moraju nestati komletno sa nase teritorije¨¨.treba dodati da hitler nije izmislio antisemit niti nemci!to je ustvari religiona afera koja datira jos od srednjeg veka jer su jevreji odbijali da veruju da je Isus sin Boziji!primer:kralj Philipee le Bel isteruje jevreje iz Francuske 1306!pa mi nije jasno zasto ka turci i arapi vole kada oni imaju njihovog Alaha i nemaju veze sa hriscanstvom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online