Ponedeljak 08.11.2010.
10:14
Vestionline

Mladi Turci i Arapi simpatišu Hitlera

Dobra vest je, kako ističe list, da se mladi interesuju za politiku - 80 odsto je učestvovalo na prošlim bečkim izborima. Međutim, dramatičan je detaljni rezultat istraživanja Instituta za istraživanje omladinske kulture, među omladinom migrantskog porekla u Austriji.

Idol među mladim Turcima i Arapima u Austriji: Adolf Hitler


Mnogi tinejdžeri turskog i arapskog porekla imaju demokratske deficite, ustanovljeno je ovim ispitivanjem. Najneverovatnije saznanje istraživanja je da se 25,2 odsto migranata turskog i arapskog porekla slaže sa rečenicom "Hitler je ljudima učinio mnogo dobrog...".


Još dramatičniji je stav prema Jevrejima. Tako 45,6 odsto mladih turskog i arapskog porekla smatraju da "Jevreji i dalje imaju preveliki uticaj na svetsku privredu".
Posebno je među njima prisutna i odbojnost prema homoseksualnosti.


Naime, čak 36 odsto mladih turskog i arapskog porekla smatra homoseksualnost neprirodnim načinom života. Autor studije Bernhard Hajnclmajer je veoma iznenađen rezultatima istraživanja. Prema njegovim rečima problem seksističkog i antisemitskog stava je pojačan imigracijom.

"Ovi mladi žive u autoritativno-patrijarhalnom okruženju", naveo je kao jedan od razloga za ovaj ishod.


Hajnclmajer je naglasio da društvo mora da reaguje na ovo istraživanje i da se ne sme tolerisati takav stav. On je, međutim, poručio Slobodarskoj partiji Austrije (FPO) da se "ne uzbuđuje previše" zbog ovog ishoda istraživanja, jer se među njenim glasačima nalazi natprosečno velik broj pristalica Hitlera, i to čak 21,3 odsto.

2024 © - Vesti online