Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 12.09.2010.
14:06
Vestionline A

Amerikanci ipak spalili Kuran

Amerikanci su ipak spalili Kuran na godišnjicu terorističkog napada na njujorške kule bliznakinje, iako je pastor Teri Džouns koji je ovaj poduhvat dugo najavljivao od njega na kraju odustao.

Paljenje Kurana na Menhetnu

Na protestima protiv Islamskog centra koji bi trebalo da se sagradi pored "nulte tačke“, mesta tragedije u Njujorku, pred kamerama je spaljivana muslimanska sveta knjiga.

Ideju radikalnog protestantskog pastora, koji je odustao od najavljenog spaljivanja Kurana, preuzeli su drugi Amerikanci. Tokom protesta jedan muškarac je cepao stranice Kurana i palio ih uz obrazloženje da i "oni pale američku zastavu“. Njega je veliki broj policajaca sproveo iz mase koj ih je pratila kao i veliki vroj reportera, a izgrednik je sve to podneo s osmehom uveren da je učinio pravu stvar.


Kuran je, uz još nekoliko islamskih knjiga, spaljen i u Springfildu u Tenesiju, a evangelistički pastor Bob Old je izjavio da je uveren da radi ispravnu stvar i da je Kuran knjiga mržnje, a ne ljubavi.

Zbog najave paljenja Kurana u Avganistanu su izbili ozbiljni neredi u kojima su tri demonstranta povređena kada je policija otvorila vatru na demonstrante protiv paljenja svete islamske knjige.

Neredi u Avganistanu

Demonstranti, koji su uzvikivali "Smrt Americi i "Smrt hrišćanima" zapretili su da će napasti strane vojne baze, ako ne dobiju garancije da neće biti spaljivanja Kurana, preneo je Rojters. 

Demonstracije u Avganistanu traju već tri dana. Juče je četvoro demonstranata teško je ranjeno kada su snage bezbednosti počele da pucaju na dmasu koja je pokušala da upadne u zgradu vlade u Pul-e-Alamu. Jedan demonstrant je ubijen u petak kada su demonstranti napali nemačku bazu u Faizabadu, u prvinciji Badakšan, na severoistoku Avganistana.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 13.09.2010. 00:53
o hriscani daj opametimo se vise i ujedinimo se jer ce uskoro poceti novi krstaski rat a mi se medjusobno bijemo ameri podrzavaju albance i jevrejski izrael a mi evropljani mirno prihvatamo migraciju muslimana u evropu i stvaranje novih muslimanskih drzava opametimo se na vreme dok nije kasno i prestanimo vise da mislimo da su nam muslimani prijatelji i da mozemo sa njima u miru da zivimo jer oni na umu imaju samo jedno a to je da nas istrebe i da u svetu zavlada njihov islam HRISCANI HOCEMO LI TO DOZVOLITI?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.