Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 10.09.2010.
07:39
Tanjug A

“Mali Hitler“ Tilo Zaracin podneo ostavku

Nemački bankar Tilo Zaracin, poznat po svojim provokativnim izjavama o imigrantima, podneo je ostavku na mesto člana uprave Bundesbanke, saopšteno je danas iz nemačke Centralne banke.

Tilo Zaracin
 

Zaracin će napustiti položaj krajem ovog meseca, preneo je BBC.

On je podelio javnost svojim izjavama o Jevrejima i muslimanima, a među liderima koji su pozvali da bude uklonjen iz uprave Bundesbanke našla se i kancelarka Angela Merkel.

Poslednji put oko Zaracina skandal je izbio u jesen prošle godine zbog izjava o imigrantima u Nemačkoj u intervjuu za časopis Letr, a sada je na jednoj manifestaciji udruženja privrednika Hesena u Darmštatu, između ostalog, izjavio da “mi (Nemci) prirodnim putem postajemo u proseku sve gluplji“.

Doseljenici iz Turske, Afrike, i sa Bliskog i srednjeg Istoka “lošije su obrazovani od drugih migranata", rekao je Zaracin.

Nemačka kancelarka Angela Merkel oštro je kritikovala izjave Zaracina, ocenivši da su paušalne, glupe i ne vode ničemu. Sa druge strane, 20 odsto Nemaca smatra da je Zaracin potpuno u pravu i odmah bi glasali za njegovu stranku kad bi je on osnovao...

POVEZANE VESTI

Petak 10.09.2010. 08:14
Ovde zivim vec desetak godina (Nemacka) i velika je greska tvrditi da je samo 20% gradjana njegovog misljenja. Ako ne 100% Nemaca, onda minimum 90% su istog misljenja. I u pravu su potpuno. Ovde su turci i ostali muslimani totalno nezainteresovani (cast izuzecima) za integraciju u drustvo. Pljuju po Necima kako su pi*kice, glupi, ruzni itd. i kako je Nemacka "ovo i ono" a ne zele da se vrate u svoju rupu od zemlje, vec im je drag nemacki novac. Ista situacija u Srbiji sa muslimanima. Neobrazovani, zatucani a takve je najlakse manipulisati. Nemaju pametnija posla nego da vicu i dernjaju se, kao postuju islam a pozivaju na nasilje i sve neistomisljenike nazivaju nevernicima! Traze stalno neke autonomije, svugde su ostecena njihova prava a ne vide da su izmanipulisani islamskom propagandom. Pa kakva su pravahriscana kod njih u njihovim zemljama??? Kao sto rece jednom Sarkozi - sve po pitanju reciprociteta: Hocete jednu dzamiju ovde, onda jedna crkva tamo! Mislim da se vise ne bi culi isti ti potpaljivaci vatre... Stvarno da se ponovim, cast izuzecima, ali takav je vecinski mentalitet muslimana... Nisam ni ja nesto posebno odusevljen nemackim mentalitetom, ali da mi nije dobro ovde, ne bih ni ostao. A da pljujem ljude sa kojima zivim ovde, tek to mi ne pada na pamet. Uglavnom su ljudi ovde (barem oko mene) za cistu 10-ku!!! Pozdrav!
Petak 10.09.2010. 09:41
Covek je u pravu 100%,treba napraviti nesto kao kineski zid,oni tamo a mi ovamo,samo trgovina dozvoljena..Imat cemo mir 1000 godina...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online