Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.02.2019.
00:40
N. Popović - Vesti A

Monstrum profitira na mrtvoj Izabeli!

Prošlo je godinu dana od kada je u jarku pored jednog šumskog puta, kod švajcarskog mesta Cecikon, kanton Turgau, pronađeno telo Izabele Todorović (21).

Facebook
Umotana u tepih i bačena: Izabela Todorović

Telo mlade Srpkinje, umotano u tepih zelene boje, sasvim slučajno, obilazeći svoje imanje, otkrio je penzioner Manfred Hunciker (80). Time je bila rešena misterija nestanka devojke koja je poslednji put viđena živa još 2. novembra 2017. godine, u jednom noćnom klubu u ciriškoj Langštrase.

Ubrzo je policija, pod sumnjom da su umešani u njenu smrt, uhapsila Hezusa B. (37), dvojnog državljana Venecuele i Holandije, inače u policiji registrovanog i već osuđivanog dilera drogom, te dvojicu njegovih prijatelja, državljana Švajcarske (36 i 48), koji su bili optuženi da su se "otarasili" tela u pomenutoj šumi. Međutim, sve do danas ne samo da niko nije odgovarao za smrt nesrećne devojke nego još nije podignuta ni optužnica.

- Svakog božjeg dana ustajem i kao robot obavljam dnevne obaveze, ali moju lepoticu i tragediju koja nas je kao porodicu zadesila ne mogu da prebolim. Tim pre što za Izabelinu smrt, nakon koje je moje čedo kao smeće bačeno u šumu, niko nije pozvan na odgovornost. I ne samo to. Taj monstrum sada još pokušava da zaradi novac na mom mrtvom detetu - ogorčeno za "Vesti", jedva zadržavajući suze, kaže Violeta Todorović (43), koja sa svojim suprugom Ervinom (47) i Izabelinom bratom i sestrama i dalje očekuje da pravda budu zadovoljena.

A da je istina ono što nam ucveljena majka govori potvrđuju i izjave koje je ovih dana Hezus B. davao za više švajcarskih medija, koji su ga potražili povodom godišnjice tragedije. On, međutim, o Izabeli nije hteo da kaže ni reč, a za intervju na temu "seksa i droge" odredio je novčanu tarifu, koju su zgroženi švajcarski novinari listom odbili da plate.

- Srećan sam na novom poslu i svakodnevno činim svoj život boljim - sarkastično je izjavio Hezus B. izbegavajući odgovore na bilo koje teško i bolno pitanje vezano za smrt mlade Srpkinje.

A ono što je sigurno jeste da je ona umrla u njegovom stanu u mestu Tundorf, u kojem su se, po priči komšije i ranije odvijale divlje zabave na kojima je alkohol tekao u potocima, a gosti, mahom mlade devojke, koje su limuzine po celu noć dovozile i odvozile, na raspolaganju imali sve vrste narkotika koji se na švajcarskom ilegalnom tržištu mogu naći.

Tako je bilo i te kobni noći kad je u tom stanu preminula Izabela Todorović. Ipak, prema nalazu obdukcije koja je obavljena u Sent Galenu, Srpkinja je umrla prirodnom smrću, nakon niza epileptičnih napada koje je doživela. U njenoj krvi pronađeni su takođe tragovi kokaina, kanabisa i alkohola.

- Moje se dete, odgovorno tvrdim, nikada nije drogiralo. Ni epilepsiju nije imala, niti je za to uzimala lekove, koje su joj navodno našli u tašni. Ne može se epileptični napad tek tako prikriti. Pa valjda bih ja to kao majka prva znala! Ona je bilo dobro dete, svaki dan je radila težak posao u restoranu brze hrane, zarađivala za život. Zar bi mogla sve to da je bila narkomanka i bolesna kao što sada pričaju? Duboko u svom srcu znam šta se događalo te noći i kao majci teško mi je da to i preko usta prevalim. Ti neljudi su moje dete drogirali, doveli u taj stan, silovali i ko zna šta sa njom radili, a kad je od prevelike doze droge podlegla, njenu smrt pokušali prikriti bacanjem leša u šumu - kaže za "Vesti" Violeta Todorović.

Advokat nije uz nas

- Ne očekujem mnogo od advokata koga nam je država po službenoj dužnosti dodelila da nas zastupa. Ne osećam da je srcem uz nas, da shvata našu bol koja ne može da nestane od danas do sutra. Uverava nas da proces ide svojim tokom, da su zakazana nova saslušanja i da se odgovorni neće izvuči, ali vidim da svi oni na slobodi mirno i srećno žive svoje živote, a ja moje dete posećujem i oplakujem na groblju - ogorčeno konstatuje Violeta Todorović.

Panika zbog droge

Policija pretpostavlja da je u noći kad je Izabela umrla stan Hezusa B. bio pun droge i da zato kada je video da Izabela umire nije zvao lekare Hitne pomoći jer je znao da bi oni sigurno pozvali i policiju. Umesto toga, on je uspaničeno telefonom nazvao dvojicu bliskih prijatelja koji su odmah došli, pod okriljem noći je izneli iz stana i njegovim luksuznim terencem marke rendž rover odneli u nekoliko kilometara udaljenu šumu, gde je nekoliko meseci kasnije i pronađena.

Laže da je doneta presuda

Hezus B. je nakon hapšenja zbog Izabeline smrti u pritvoru proveo tri meseca, a dvojica njegovih švajcarskih prijatelja mesec dana. Oni su se našli na slobodi čim je tužilaštvu u St. Galenu stigao zvaničan izveštaj da Izabelina smrt nije bila nasilna već prirodna. A Hezus B. čak i tvrdi da je što se njega tiče "slučaj Izabela završena priča" i da je "već osuđen na 220 sati društevno-korisnog rada i novčanu kaznu od 7.600 franaka!"

- Sve su to laži! Slučaj je u toku i konačna presuda još nije doneta - odlučno demantuje Marko Breu, portparol za štampu tužilaštva kantona Turgau.

- On je optužen zbog toga što nije pozvao lekare Hitne pomoći, skrnavljenja mrtvog tela, a odgovaraće i za prekršaje u vezi s konzumiranjem i dilovanjem narkotika - dodao je on, ali nije mogao da precizira kad će to biti.

Neoborivi dokaz, inače, protiv Hezusa B, dala je njegova bivša devojka, koja je policajcima pokazala fotografiju zelenog tepiha u kojem je kasnije pronađeno Izabelino telo.

- Bio je u našem stanu dok smo živeli zajedno, a nakon raskida on ga je, kada se iselio, poneo sa sobom - izjavila je ona tada.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online