Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.05.2018.
05:00
N. Popović - Vesti A

Ponovo mi ubijaju dete

Drami Violete (42) i Ervina Todorovića (46) iz mesta Turgi u švajcarskom kantonu Argau kao da nema kraja! Šok i tuga koje su doživeli kada je posle skoro tri meseca potrage telo njihove ćerke Izabele (20) nađeno umotano u tepih u jarku pored šumskog puta kod mesta Cecikon (kanton Turgai) zamenilo je ogorčenje kada su shvatili da švajcarske vlasti ne nameravaju da u pritvoru zadrže trojicu osumnjičenih na čelu sa Hezusom B (36), državljaninom Venecuele i Holandije i u policijskim aktima registrovanim dilerom droge!

Lična arhiva
Iz sretnih dana: Mama Violeta i ćerka Izabela

Prema najnovijim podacima, koji su procurili iz istrage i obdukcije rađene u St. Galenu duže od mesec dana, Izabela je pre smrti doživela više epileptičnih napada. To, međutim, nije bio uzrok njene smrti, tvrdi se u izveštaju dostavljenom i majci nesretne devojke.

- Ovo je strašno... Pa, oni kao da ponovo ubijaju moje dete! Kunem se da ovako neće završiti. Spremna sam da idem i do Vrhovnog suda, ali zbog činjenice da moja ćerka sada leži u grobu neko mora da bude kažnjen dugogodišnjom robijom - na rubu suza kaže Violeta za "Vesti".

Facebook
Volela selfije: Izabela Todorović

Ona dodaje da Izabela nije imala epilepsiju, niti je uzimala bilo kakve lekove!

- Upravo prikupljam lekarsku dokumenataciju da bih to i dokazala. Kažu da su u njenoj torbici našli neke lekove protiv depresije. Ni o tome nema govora. Pa ona je nestala 2. novembra prošle godine u Langen štrase u Cirihu, gde je išla da se zabavi u nekim od noćnih klubova. Zar to rade depresivne osobe - pita se Violeta Todorović.

Sada je i definitivno potvrđeno da je Izabela umrla u stanu Hesuza B. u mestu Tundorf u kantonu Turgau, u koji je otišla kobnog 2. novembra. Komšije Hezusa B. su posvedočile da su se u njegovom stanu često odigravale "divlje zabave" na kojima je uvek bilo mnogo mladih devojaka i gde su se, očigledno, konzumirale velike količine droge.

- Ne znam šta su dali Izabeli, a izveštaja se zaključuje da je najverovatnije reč o kokainu. Moje dete nije bilo narkoman i koliko god da je uzela njoj je bilo previše. Imala je samo 46 kilograma, a budući da se nije drogirala, za njen organizam bi i mala količina droge bila smrtonosna - priča ojađena majka.

Pozvao prijatelje

Istraga je pokazala da je Hezus, umesto lekara i policije, telefonom u pomoć pozvao dvojicu prijatelja koji su "problem" rešili tako što su sa Izabele skinuli svu odeću, stavili je u veliku kesu za smeće i potom je umotali u zeleni tepih, koji su, da se ne bi odmotao, učvrstili kanapom. Telo su potom odvezli u obližnju šumu gde ga je slučajni prolaznik našao tek krajem januara ove godine.

Hezus je, navodno, nakon što je video da je Izabela kolabirala, pokušao da joj pomogne masažom srca, ali pošto je Izabela mršava i krhka brzo je odustao "jer se, navodno, plašio da joj ne polomi rebra"! Kada je video da su joj usta poplavela i da više ne diše, navodno je doživeo napad panike.

- Sigurna sam, a to je i zaključak istrage, da bi moja ćerka bila živa da je pozvao Hitnu pomoć! Ali on to nije uradio! Nije on bio u panici zbog smrti mog deteta već zbog činjenice da je umrla u stanu punom droge! Da su došli, lekari bi zbog sumnjivih okolnosti koje bi zatekli sigurno o tome obavestili i policiju, a on to nije smeo da dozvoli. Zato je moje dete sada mrtvo - ogorčena je Violeta Todorović.

Nepošteni sistem

Sva trojica osumnjičenih sada se brane sa slobode, a tužilaštvo ih više ne tereti za ubistvo, već za nepružanje pomoći, povrede mira pokojnika te korišćenje i promet nedozovljenih opojnih sredstava. Kada će se naći pred sudom zasad je neizvesno.
- Neka mi prigovore da sam nekorektna, ali moram da kažem: sasvim bi drugačije tekla istraga smrti moje ćerke da se ne preziva na "ić"! Ovo je samo dokaz da švajcerski pravni sistem ne tretira isto sve svoje građane. Kažu mi poznanici da viđaju Hezusa B. kako se provodi u Langen štrase iz koje je svojevremeno moju ćerku odveo u smrt - ogoročeno tvrdi skrhana majka Violeta Todorović.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online