Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 31.12.2018.
10:34
Vestionline A

"Da sankcije još jače udare Rusiju"

Predsednik Poljske Andžej Duda pozvao je Evropsku uniju da se sankcije Rusiji ponovo promisle tako da budu još moćnije i efikasnije.

pixabay.com
 

"Gasprom je oruđe u rukama ruskih vlasti"

On je evropske zvaničnike optužio da se mire sa dogradnjom gasovoda Severni tok i hegemonijom ruskog gasa u Evropi. Duda je kritikovao bivšeg predsednika Poljske Leha Valensu zbog tvrdnje da je Varšavi Moskva bliže od Njujorka. 

- Sankcije Rusiji treba da ostanu na snazi. Mora ponovo da se napravi njihova analiza jer mogu da se koncipiraju još bolje da udare još moćnije i da Rusiji bude još teže da ih podnese - rekao je predsednik Duda u intervjuu poljskoj državnoj televiziji TVP.info. 

Poljski predsednik požalio se da mu je teško da razume da u EU podržavaju takvu investiciju kao što je Severni tok 2, proširenje ruskog gasovoda na dnu Baltičkog mora, koji omogućava Gaspromu da sa isporukama gasa u Evropu zaobiđe Ukrajinu i tranzitne zemlje kao što su Slovačka ili Poljska. 

- Gasprom je oruđe u rukama ruskih vlasti. To što u EU nema odlučnog STOP za Gasprom, to što se Gasprom promoviše u EU a mnoge zemlje EU, pre svega njihovi zvaničnici, mirno se sa tim slažu, to je nešto na šta teško mogu da pristanem. Predsednik Putin stoji na čelu svetske sile koja silom menja granice u Evropi, koja je napala prvo Gruziju, zatim je napala Ukrajinu, koja izaziva puno pretnji, puno straha, koja se bavi provokacijama raznih vrsta - rekao je Duda.

On je, kao i mnogi poljski političari sa raznih strana političke scene kritikovao dobitnika Nobelove nagrade za mir, bivšeg predsednika Poljske Leha Valensu, prvo zato što je ovih dana uopšte dao opširni intervju ruskom Sputnjiku, na koji se u Poljskoj uglavnom gleda kao na oruđe propagande Kremlja, drugo zato što se Valensa založio za saradnju sa Rusijom, ocenio da je predsednik Putin mudar čovek i rekao da je Moskva Varšavi bliže od Njujorka.

- Krivo mi je što Leh Valensa kao bivši, ali ipak predsednik Poljske iznosi takve stavove. Jer to nisu stavovi sa kojima se može složiti iko ako zna istoriju Evrope i ako zna istoriju našeg dela Evrope - rekao je sadašnji predsednik Poljske u intervjuu u kojem je za državnu televiziju TVP.info ocenio proteklu godinu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.12.2018. 17:02
Hajd popi još koju na zdravlje ti bilo,a za želje Rusima zaduženi smo mi Srbi:jer im mi želimo svu sreću ovog sveta i da vas opasnike malo nauće reda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online