Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.04.2018.
05:11
N. Popović - Vesti A

Neljude pustili na slobodu

x Muškarci odgovorni za smrt Izabele Todorović pušteni iz pritvora, iako su je kao smeće bacili u šumi, kaže za "Vesti" majka Violeta Todorović

Lična arhiva
Izabela Todorović sa majkom

Za smrt mlade Izabele Todorović (20) iz mesta Turgu u Švajcarskoj, čije je telo krajem januara ove godine pronađeno umotano u tepih u blizini jednog šumskog puta kantona Turgau, izgleda da nije kriv niko! Kako su naime "Vesti" saznale od Violete Todorović (42), ucveljene i ogorčene majke nesrećne devojke, trojica muškaraca koji su bili osumnjičeni da su krivi za njenu smrt, u međuvremenu su pušteni iz višemesečnog pritvora.

- Prošle smo subote bili na groblju u Turgu, gde smo pre 40 dana sahranili našu mezimicu, a baš tog dana je konačno stigao i detaljan izveštaj iz St. Galena, gde je mesec i po dana trajala obdukcija. U tom izveštaju piše da je najverovatnije umrla još 3. novembra 2017, na dan kada je nestala, a da su joj u organizmu nađeni tragovi marihuane, kokaina i alkohola. Navodno, nema tragova koji ukazuju na nasilnu smrt, pa su zbog toga te neljude koji su je, očigledno, nadrogirali i potom ostavili da umre, jednostavno pustili iz pritvora - ogorčeno je za "Vesti" ispričala Todorovićeva.

Nesrećna devojka nestala je 3. novembra prošle godine, kada je poslednji put viđena živa u noćnom klubu u Cirihu. Navodno je bila u društvu dvojice, od nje dvostruko starijih muškaraca. Danima je njena porodica očekivala da se Izabela vrati ili barem javi da je dobro, jer i pre znala da roditeljski dom napusti na dva ili tri dana. Kada se to nije dogodilo, 12. novembra prošle godine i zvanično je prijavljen njen nestanak. Policija je za to vreme nije ozbiljnije ni tražila jer, kako su rekli "radi se o punoletnoj osobi".

- Na ovome ne može i ne sme da ostane. To je možda za sud i policiju završena priča, ali za mene, njenog oca Ervina (46), brata i sestre, ništa još nije gotovo i nećemo se smiriti dok se oni koji su doprineli njenoj smrti ne nađu iza rešetaka, a pravda bude zadovoljena - ističe Todorovićeva i postavlja niz neugodnih pitanja za švajcarsku policiju i sudstvo.

Smrt u stanu dilera

Nesrećna Izabela najverovatnije je umrla u iznajmljenom stanu u mestu Tundorf, svega nekoliko kilometara udaljenom od mesta gde je pronađena. Reč je o stanu J. B. (36) koji poseduje državljanstva Venecuele i Holandije. On je krajem decembra prošle godine bio hapšen zbog trgovine drogom, ali je ubrzo puten da se brani sa slobode. Njegovi susedi su svojevremeno izjavili da se radi o agresivnom čoveku iz čijeg je stana stalno dopirala buka, vika i glasna muzika sa divljih zabava koje je organizovao, na parkingu su se stalno mogli videti luksuzni automobili njegovih gostiju sa registarskim tablicama iz cele Švajcarske, a taksiji su neumorno dovozili i odvozili mlade devojke.

- Čak i da jeste smrt od posledica konzumiranja droge, ko joj je dao tu drogu?! Ja znam da ona nije imala para ni za piće u noćnom klubu, a kamoli za marihuanu i još skuplji kokain! Dakle, oni su je u stanu tog dilera droge, Holanđanina ili šta je već, nakljukali drogom, ko zna šta sa njom takvom nemoćnom radili, a kada je od predoziranja umrla, jednostavno je bacili u šumu kao smeće, da se ne bi otkrilo šta su uradili. Nemo su gledali kako moje dete umire i nisu pozvali lekare i Hitnu pomoć. Da su to uradili možda bi danas bili živa. Ali, ne! Njima je samo bilo bitno da prikriju njenu smrt i sada šetaju slobodno Švajcarskom, a mi svoje dete posećujmo na groblju. Nisam dobila odgovore na pitanja zašto je bila gola, gde su nestale i njene lične stvari, odeća, dokumenta, mobilni telefon. U vilici joj je falila i veštačka zubna krunica koju je pre par godina ugradila - plačnim glasom priča za "Vesti" Todorovićeva i najavljuje tužbu protiv odgovornih za smrt svog deteta.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online