Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.01.2018.
12:30
Vestionline A

Pakao u vozu!

Ukupno 16 putnika završilo je u bolnici nakon što je voz u kome su bili u ponedeljak ujutro udario u punoj brzini u odbojnike na stanici Ričmond, na severozapadu Sidneja. Putnici i osoblje "leteli su kroz vazduh", kako su to opisali su očevici udesa koji se dogodio malo pre 10 sati ujutro.

EPA
Drama: Povređene prenose u bolnicu

Bret Saunders, koji je bio na peronu stanice, kazao je da nije ni izgledalo da voz koči.


"Udario je punom brzinom u prepreku, pa su ljudi leteli kao supermeni. Ovo je ludilo", napisao je Saunders na Fejsbuku.

Ukupno 20 vozila hitne pomoći i tri spasilačka helikoptera stigli su na lice mesta. Među ukupno 16 ozleđenih bio je i 21-godišnji momak sa slomljenom nogom, kao i jedna starija žena. Ukupno je, manje ili više, sudar na svojoj koži osetilo 35 putnika. Najmanje dvoje je zadobilo povrede kičme. Na mestu udesa pomoć je pružena i dvojici radnika železnice od kojih je jedan bio vozač.

EPA
Prva pomoć ukazana i na terenu

- Pregledano je i dobilo prvu pomoć na obližnjem sportskom terenu 11 osoba. Niko nije zarobljen u kompoziciji iako je pet osoba primilo pomoć u vozu. U bolnicu je prebačeno 16 osoba s različitim ozledama - saopštila je policija, a nijedan povređeni nije bio u životnoj opasnosti.
Predstavnik Ambulanti NSW Pol Tarner kazao je da su bili "veoma srećni" oni koji su prošli s manje ozbiljnim povredama, uključujući bolove u vratu i leđima.

- Ovo je bio haos. Moglo je da bude mnogo gore - prokomentarisao je Tarner.

EPA
Zajedno kući: Devojka sa prijateljicom

Prema izveštajima, voz je ipak usporavao na ulazu u stanicu. Svedoci su izjavili da je kompozicija udarila u odbojnike u betonskoj prepreci na kraju pruge, pri čemu se voz odbio unazad, a putnici koji su se pred vratima vagona pripremali da izađu padali okolo i sudarali se. Od siline udara, neki vagoni podigli su se krajevima uvis. Ministar transporta NSNj Endrju Konstans kazao je da je istraga počela odmah, a železnički saobraćaj prema Ričmondu bio je obustavljen i zamenjen autobusima.

Pretnja štrajkom

Zbog nesreće su bili prekinuti pregovori između uprave gradske železnice i sindikata o generalnom štrajku zakazanom za 29. novembar. Prema ministru Konstansu, pregovori su nastavljeni kasnije tokom dana.
Više od 9.000 radnika železnice preti da će da parališe javni saobraćaj idućeg ponedeljka, ako im se ne garantuje četvorogodišnje povećanje plata od po šest odsto i ne unaprede uslovi rada, s više prava na slobodne dane i odmor.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online