Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.11.2017.
12:30
Vesti A

Iza kulisa Melburn kupa: Gosti ostavili 400 tona smeća

Bio je Kup, a na Kupu - svega i svačega. Po običaju, kad "nacija zastane", a sve oči su uprte u zbivanja na hipodromu u melburnskom Flemingtonu, svi koji se nađu tamo, ludo se zabavljaju. Možda ne baš svi...

EPA/Dan Himbrechts
Đubre: Trpeza za galebove

Jedan od teško razočaranih je, vrlo moguće, glavni sponzor Melburn kupa (Emirati), šeik Mohamad bin Rašid al Maktum, koji ulaže ogromne pare u stvaranje svog carstva konjskih trka (veruje se oko milijardu dolara), ali mu ne uspeva da dobije šampiona. Lane je sa pet konja izgubio 91 milion dolara. Ove godine, imao je samo jedno grlo Hartnela, i ono je osvojilo 20. mestu u trci.

Dolari u toaletu

U toaletima čistači pronalaze ženske haljine, cipele, grudnjake, donji veš... Jedne godine, njihov čistač našao je torbu bukmejkera sa 47.000 dolara.
- Nikad ne znaš šta ćeš naći, to je ono što je zanimljivo - kažu oni.

Melburn kup je, inače, mesto gde se poznati, uključujući političare, pokazuju da bi ih drugi primetili. Jedna od zanimljivih posetilaca bila je Paris Džekson, kćerka muzičke legende Majkla Džeksona i Australijanke Debi Rouv. Ona je bila gost robnih kuća Majer i dobila priliku da se susretne sa jednim od favorita, engleskim grlom Marmelo.

- Venčaćemo se, on mi je novi dečko. To je jedan od najlepših konja koga sam videla u životu - rekla devojka koja inače hoda bosa.

- Veoma volim konje. Mnogo vremena sam provela tokom terapije sa konjima u srednjoj školi, a pomagala sam i majci na ranču i ovde i tamo.

Na dan najveće trke, ovde se okupilo više od 90.000 ljudi. Svesni šta ih čeka, čuvari na kapijama uspevali su nekako da isprazne flaše viskija koje su posetioci nosili sa sobom. Ali, niko nije uspeo da ih posle spreči da se ne napijaju pićem kupljenim na hipodromu.

Iza njih, kad se sve završilo, kao obično, ostao je - haos.

Za čišćenje svega što su gosti ostavili za sobom zadužena je kompanija braće Krejga i Pola Loveta. Oni kažu da njihovih 600 radnika mora da radi po 24 sata da bi počistili i odneli oko 250 tona otpadaka za vikend, a još 150 tona u utorak, posle trke za Kup. Oko 90 odsto toga se reciklira, jer se radi o flašama, konzervama i čašama za pivo. Ovo se, naravno, ne odnosi na oko 100 tona tečnog đubreta koje sakupe kad isprazne mobilne toalete.

Dobro, nije sve samo smeće. Manje je, recimo, poznato da na Flemingtonu imaju posebnu prostoriju gde drže izgubljene šešire. Ogroman broj.

Jednom su, kažu braća, čistači našli kompletno muško odelo, sa sve kravatom i parom kožnih cipela.

- Ponekad se pitate kako su ti ljudi uopšte došli kući - veli Lovet - kad sve skinu sa sebe i uredno ostave na zemlji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online