Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 08.11.2017.
14:44
b92.net, Vestionline A

Rus u SB UN "isprozivao" Incka: On je srbomrzac

Zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Vladimir Safronkov optužio visokog predstavnika za BiH Valentina Incka za srbofobiju i gubitak veze sa realnošću.

Tanjug
Valentin Incko ne voli Srbe

Incko inače podnosi izveštaj pred SB UN o stanju u BiH, a Safronkov je taj njegov izveštaj ocenio najneobjektivniji u poslednjih osam godina, prenela je agencija Tass.

Safrankov je, prenosi ruska agencija, rekao da taj dokument manje govori o realizaciji mirovnog sporazuma, a više predstavlja skup napada na Republiku Srpsku.

Ti napadi su, rekao je Safronkov, izabrani tendenciosno i pristrasno što su, nažalost, već u sali prihvatile neke delegacije.

Prema njegovim riječima, iz Inckovog izveštaja proizilazi samo jedno - da su za sve probleme u BiH krivi samo Srbi. 

- Svakome ko je je iole upoznat sa situacijom u BiH, jasno je da je slika, koju je predstavio visoki predstavnik, daleko od stvarnosti, da dovodi u zabludu i pokazuje da je autor izgubio dodir sa realnošću - rekao je Safronkov. 

Zabrinutost, kazao je, izaziva to što Incko naginje ka neprikrivenoj srbofobiji, kao i to što je svoje svakodnevne aktivnosti sveo na razjašnjavanje odnosa sa Banjalukom i lobiranje za evroatlantske integracije BiH, uprkos sadržaju njegovog mandata i unutarpolitičkoj realnosti u zemlji gde boravi. 

Safronkov je podsetio da Incko predstavlja međunarodnu zajednicu u celini, a ne njene pojedine članove, i to po njegovom izboru.

- On je dužan da sprovodi usaglašenu liniju, a ne da izvršava nečije pojedinačne naloge i da se rukovodi ličnim animozitetima - istakao je Safronkov. 

Prema njegovim rečima, visoki predstavnik u BiH ne bi trebalo da se bavi antagonizmima, već dobrosavesnim izvršavanjem svojih obaveza.

- Ovakav pristup podrazumeva podsticanje procesa nacionalnog pomirenja, unutrašnjeg političkog uzajamno uvažavanog dijaloga, kompromisa i konsenzusa i, naravno, poštovanja mišljenja svih strana - kazao je Safronkov. 

Inače, Rusija je podržala podržala Rezoluciju Saveta bezbednosti UN o nastavku vojne operacije EU u BiH, ali je još jednom oštro kritikovala visokog predstavnika.

POVEZANE VESTI

Sreda 08.11.2017. 16:32
E Rusi, Rusi!E braćo Rusi!Zar sami vi i vaš usamljen glas koji kao eho odjekuje SB UN.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online