Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.09.2017.
14:54
Vesti A

Pitali smo Srbe u inostranstvu: Da li verujete da će Tramp doći u Srbiju?

Povodom nedavne izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je američki predsednik Donald Tramp prihvatio njegov poziv da poseti Srbiju pitali smo naše zemljake u inostranstvu šta misle o tome. Evo njihovih odgovora.

Milija Lukić
Sans, Francuska

- Sada neće, nije vreme za to. Nije mu Srbija važna. Ako dođe, biće to više zbog podneblja na kojem je rođena njegova Melanija, nego zbog Srbije. A, ukoliko stvarno dođe, jednom, možda, to će biti sa idejom da se u svetu živi u slozi i ujedinjeno.

Miladin Dejić
Paron, Francuska

- Doći će jednog dana, a ne zna se kad će. Neka ga, neka nas obiđe, neka vidi našu lepotu, ali obavezno neka dovede Melaniju. E, što nju volim videti, mnogo više nego njega.

Nikola Popović
Garbsen, Nemačka

- Naravno da će doći ako je obećao. U to u Srbiji ne veruje možda samo opozicija. Srbija je u poslednje četiri godine sve više akceptirana kao ozbiljan politički i ekonomski partner. Vučićev govor u Ujedinjenim nacijama pozitivno je ocenila većina učesnika zasedanja, a to potvrđuje i Trampovo prihvatanje poziva da poseti Srbiju.

Boško Grozdanić
Hanover, Nemačka

- Tramp jeste nepredvidiv čovek, ali sam uveren da će u Srbiju doći samo ako ga bolest ne spreči. Iako se o Srbiji još uvek puno laže, Tramp zna da je Srbija faktor mira na Balkanu i da je bombardovanje bilo pogrešno. On o svemu želi da se osvedoči na licu mesta, a sigurno u vidu ima i našu vojnu neutralnost i dobre odnose sa Rusijom i Kinom.

Vojin Knežević
Vintertur, Švajcarska

- Predsednik Vučić je pozvao američkog predsednika da dođe u posetu Srbiji, ali mislim da kad bi to Tramp možda i želeo, uvaženi senatori mu to neće dozvoliti. Trampu su vezane ruke i ne odlučuje ništa sam, on samo izvršava naređenja. A znamo da mnogi od tih senatora još uvek veoma mrze naš narod.

Nenad Milenković
Baden, Švajcarska

- Verujem da neće doći, a ne bi bilo ni prvi put da Vučić priča neistinu. Iskren da budem ne znam ni šta nam znači njegov dolazak u Srbiju, šta očekujemo od njega i Amerike? Mislim da mu Srbija nije i nikada neće biti važna, iako pojedini srpski mediji bliski našem režimu saradnju sa svetskim liderima i našu politiku predstavljaju na način koji odgovara vlastima. Mi treba da shvatimo da samo mi možemo nama pomoći, a ne očekivati pomoć od drugih.

Zoran Čolović
Beč, Austrija

- Nisam siguran da će Donald Tramp doći u Srbiju, jer se situacija u svetu zaoštrava, i to i zahvaljujući njemu samom, a i njegovom "partneru", vladaru Severne Koreje. Verujem da on želi da dođe na Balkan, ali da neće moći zbog stalno zaoštravanja situacije. Inače, poseta bi zasigurno dobro došla, jer bi Tramp mogao da vidi da u Srbiji ima saveznika.

Rade Božović
Beč, Austrija

- Ako je Tramp obećao predsedniku Srbije da će doći mislim da nema potrebe da se sumnja u njegove namere. Međutim, ne verujem da će tada posetiti samo Srbiju. U svakom slučaju ta poseta bi mnogo značila Srbiji, jer bi podvukla njen značaj kao lidera u regionu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online