Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.09.2017.
00:43
Z. Mirković - Vesti A

Muke Austrijanca srpskog porekla: Kaznili me jer sam Rom

Vozač automobila za iznajmljivanje Dejan Bibulović (23), koji je nedavno osuđen zbog navodnog maltretiranja jedne blogerke, požalio se da je kažnjen samo zato što je tamne puti i istetoviran. Dva meseca će Bibulović morati u zatvor zato što se sa putnicima, 42-godišnjom ženom i njenim 53-godišnjim suprugom, posvađao tokom vožnje do aerodroma.

Vesti
Mladić će morati da provede dva meseca u zatvoru (Foto: Ilustracija)

- Fina dama započela je svađu i najavila da će me srediti - prepričao je svoje neprijatno iskustvo.

Sud u Kornojburgu izrekao mu je kaznu od devet meseci, od kojih su sedam uslovna kazna. Bibulović se požalio da je protivnička strana koristila kliše žrtve.

- Ja sam tamnoput, istetoviran, kratke kose, romskog sam porekla, a na suđenju sam nosio crvenu majicu i podeblji zlatni lanac. U prilog mi sigurno nije išlo ni što sam već kažnjavan (šest meseci zatvora zbog otpora čuvarima reda posle svađe sa jednim parking-šerifom). Ona je došla obučena poslovno, a njen muž, "visoka zverka", u odelu. Sudija je dopustio da sve to utiče na njega i istina ga uopšte nije interesovala - priča Austrijanac srpskog porekla.

Iz suda u medije

Zbog toga se obratio medijima da ispriča svoju verziju događaja.

- Imao sam vožnju od Simeringa do aerodroma Švehat, koja je završena svađom. Dogovor je bio da dođem u pet ujutro, a muž blogerke je došao u 5.06, ona u 5.13. Pri tom sam imao sledeću mušteriju u 5.45 u 2. bečkom okrugu. Hteli su da me nateraju da vozim drugu rutu. Najpre sam odbio, ali sam ipak prihvatio njihovu prečicu. Zatim je žena počela da snima - prepričava Dejan.

Tada ju je, kako kaže, ljubazno zamolio da ne snima u kolima, a ona mu je odgovorila da to čini stalno i da je "mušterija kralj, koji može da radi šta hoće".

Kada je potom diskusija postala žustrija, ali još bez uvreda, Dejan je prvi put zapretio da će stati.

- Onda je počela da vređa - "posrani servis" rekla je. Najedanput mi je stavila kameru direktno ispred lica. Raprava je nastavljena. U jednom trenutku me je čak udarila rukom po glavi.
Na to je Dejan zaustavio vozilo i rekao "ili ćete oboje umuknuti ili odmah izlazite".

Teške reči

Potom su pale teže reči, kao što su "Ciganinu", "Čuš-taksisto", ali ni on im nije ostao dužan pa su "počašćeni" rečima "Kurvo" i slično.

Potom se Dejan nakratko smirio, te je blogerka počela da tajno snima. Tek U 5.35 oni su stigli na aerodrom.

Kada je Dejan zatražio dogovorenih 35 evra plus dodatak za kašnjenje od 10 evra, muž blogerke je platio i prihvatio cenu.

Mesec i po kasnije dobio je poziv od policije na saslušanje i mislio da je time sve rešeno. Međutim, ubrzo je dobio poziv za sud i sada je i osuđen i to na veliko zadovoljstvo blogerke.

- Nikada nisam ni pomislio da je tako nešto moguće, ali dobro, otići ću u zatvor - kaže Dejan.

"Ne znaš s kim se kačiš!"

Prilikom izlaska iz vozila blogerka je uzela jedan kofer, a njen suprug dve vreće za golf, a dva kofera je držao Dejan.
- Dobićete ova dva kofera ako izbrišete video. Ne želim da osvanem na Ju tjubu ili nekom drugom kanalu - poručio je on.
Posle nove svađe snimak su izbrisali, ali je žena poručila: "Ne znaš s kim se kačiš!"


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online