Četvrtak 07.09.2017.
00:43
Z. Mirković - Vesti

Muke Austrijanca srpskog porekla: Kaznili me jer sam Rom

Vesti
Mladić će morati da provede dva meseca u zatvoru (Foto: Ilustracija)

- Fina dama započela je svađu i najavila da će me srediti - prepričao je svoje neprijatno iskustvo.

Sud u Kornojburgu izrekao mu je kaznu od devet meseci, od kojih su sedam uslovna kazna. Bibulović se požalio da je protivnička strana koristila kliše žrtve.

- Ja sam tamnoput, istetoviran, kratke kose, romskog sam porekla, a na suđenju sam nosio crvenu majicu i podeblji zlatni lanac. U prilog mi sigurno nije išlo ni što sam već kažnjavan (šest meseci zatvora zbog otpora čuvarima reda posle svađe sa jednim parking-šerifom). Ona je došla obučena poslovno, a njen muž, "visoka zverka", u odelu. Sudija je dopustio da sve to utiče na njega i istina ga uopšte nije interesovala - priča Austrijanac srpskog porekla.

Iz suda u medije

Zbog toga se obratio medijima da ispriča svoju verziju događaja.

- Imao sam vožnju od Simeringa do aerodroma Švehat, koja je završena svađom. Dogovor je bio da dođem u pet ujutro, a muž blogerke je došao u 5.06, ona u 5.13. Pri tom sam imao sledeću mušteriju u 5.45 u 2. bečkom okrugu. Hteli su da me nateraju da vozim drugu rutu. Najpre sam odbio, ali sam ipak prihvatio njihovu prečicu. Zatim je žena počela da snima - prepričava Dejan.

Tada ju je, kako kaže, ljubazno zamolio da ne snima u kolima, a ona mu je odgovorila da to čini stalno i da je "mušterija kralj, koji može da radi šta hoće".

Kada je potom diskusija postala žustrija, ali još bez uvreda, Dejan je prvi put zapretio da će stati.

- Onda je počela da vređa - "posrani servis" rekla je. Najedanput mi je stavila kameru direktno ispred lica. Raprava je nastavljena. U jednom trenutku me je čak udarila rukom po glavi.
Na to je Dejan zaustavio vozilo i rekao "ili ćete oboje umuknuti ili odmah izlazite".

Teške reči

Potom su pale teže reči, kao što su "Ciganinu", "Čuš-taksisto", ali ni on im nije ostao dužan pa su "počašćeni" rečima "Kurvo" i slično.

Potom se Dejan nakratko smirio, te je blogerka počela da tajno snima. Tek U 5.35 oni su stigli na aerodrom.

Kada je Dejan zatražio dogovorenih 35 evra plus dodatak za kašnjenje od 10 evra, muž blogerke je platio i prihvatio cenu.

Mesec i po kasnije dobio je poziv od policije na saslušanje i mislio da je time sve rešeno. Međutim, ubrzo je dobio poziv za sud i sada je i osuđen i to na veliko zadovoljstvo blogerke.

- Nikada nisam ni pomislio da je tako nešto moguće, ali dobro, otići ću u zatvor - kaže Dejan.

"Ne znaš s kim se kačiš!"

Prilikom izlaska iz vozila blogerka je uzela jedan kofer, a njen suprug dve vreće za golf, a dva kofera je držao Dejan.
- Dobićete ova dva kofera ako izbrišete video. Ne želim da osvanem na Ju tjubu ili nekom drugom kanalu - poručio je on.
Posle nove svađe snimak su izbrisali, ali je žena poručila: "Ne znaš s kim se kačiš!"


 

2024 © - Vesti online