Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.08.2017.
19:11
B. Đ. - E. V. - Vesti A

Poslednja poruka veslača pred nestanak: Majko, jako te volim

Martin Mačković (22) nestao 12. avgusta u Berlinu, a porodici juče javljeno da se nalazi u Kenigsluteru, ali bez ikakvih detalja.

youtube.com
Martin Mačković bezbedan u Nemačkoj

Marta Mačković, Martinova majka, ni u najtežim trenucima nije gubila nadu da će potraga za Martinom imati srećan ishod.

- Stupili smo u kontakt sa ambasadama Srbije i Mađarske u Berlinu i u nedelju prijavili Martinov nestanak. Iz ambasada su otišli u policiju i dali im informacije koje su tražili, a iz mađarske ambasade su nam predložili da stupimo u kontakt sa srpskom policijom kako bi oni kontaktirali nemačke kolege i raspisali Interpolovu žutu poternicu za nestalim osobama - kaže Marta za "Vesti".

Ona dodaje i da se sa sinom poslednji put čula u petak.

- Dopisivali smo se preko Fejsbuka i sve je izgledalo normalno. U subotu ujutru sam našla njegovu poruku: "Majko, jako te volim."

Ušla sam na njegov profil i tada videla da su pobrisane slike, prijatelji. Njegovi drugari kažu i da je razbio mobilni telefon, ali možda i nije, možda ga je izgubio, baš kao prošle godine kada je izgubio dva mobilna, jedan u Londonu, a drugi u Roterdamu.

On je odličan veslač, studira već tri godine u Americi. Bio je sa prijateljima tri dana prvo u Amsterdamu, gde se video sa mlađim bratom Tonijem koji tokom leta radi u Holandiji.

Potom su otišli u Berlin gde je trebalo da ostanu tri dana, da bi u subotu, po ranijem planu, otišli za Budimpeštu kako bi do utorka došli u Suboticu, jer već u petak treba da ide za Ameriku - kazala je Marta za "Vesti".

Da podsetimo, trodnevna drama reprezentativca Srbije u veslanju Martina Mačkovića (22) iz Subotice dobila je juče srećan kraj.

Martin je nestao 12. avgusta u Berlinu, nakon što je ugasio Fejsubk profil i razbio svoj mobilni telefon, zbog čega porodica nije uspela da stupi u kontakt s njim.

Suočeni sa činjenicom da ne znaju gde je Martin, njegova sestra Ana je preko društvenih mreža uputila apel svima kojim mogu da pomognu da se jave porodici.

Njen apel i apel Martinovog oca Stevana kao plamen su se proširili mrežama i, srećom, dali pozitivne rezultate, budući da je porodica Mačković juče oko 14 sati iz bolnice u Kenigsluteru dobila telefonski poziv kojim su obavešteni da se Martin nalazi kod njih!

- U ovom trenutku ne znamo ništa više od toga, tek treba ponovo da se čujemo sa bolnicom kako bismo saznali šta se dogodilo. Zasad znamo samo da je u bolnici u Kenigsluteru, ali kako je dospeo tamo ne znamo - potvrdila je, ne krijući olakšanje u glasu, za "Vesti" Martinova majka Marta.

Drama koja je podigla Srbiju na noge svoj poslednji čin imala je juče ujutro kada se na portalima pojavila vest da je Martin u subotu nestao tokom boravka u Berlinu.

"Ovo je moj 22-godišnji brat Martin Mačković. Porodica i prijatelji su od subote izgubili svaki kontakt s njim. Poslednji put je viđen u Berlinu. Visok je dva metra, ima zelene oči, kratku tamnoplavu kosu, a kada su ga poslednji put videli delovao je zbunjeno. Ako bilo ko zna nešto o njegovom kretanju ili ima bilo kakvu relevantnu informaciju o njemu, neka me kontaktira", pisalo je na Fejsbuk profilu Martinove sestre Ane.

U julu uzeo bronzu

Martin Mačković je krajem jula na Svetskom prvenstvu u Plovdivu, u kategoriji seniora do 23 godine, osvojio bronzanu medalju zajedno sa Viktorom Pivačom u dvojcu bez kormilara.
- Za šampionat u Plovdivu pripremali smo se svega 25 dana, a trke u Bugarskoj su nam bile prve zajedničke posle prošlogodišnjeg šampionata u Roterdamu - rekao je tada Martin.

Od prijatelja porodice Mačković "Vesti" su saznale da je Martin, koji poslednje tri godine studira u SAD, sa dvojicom prijatelja, Amerikancem i Poljakom, prošle srede doputovao u Evropu.

Plan je bio da posete prijatelja Vilija Langa u Berlinu, a odatle je trebalo da otputuju dalje u Budimpeštu gde su planirali susret s još jednim kolegom.

- Šta se desilo u Berlinu zasad se još ne zna sa sigurnošću. Uglavnom, prema informacijama kojima raspolaže porodica, Martin je najpre deaktivirao svoj Fejsbuk nalog, a zatim je razbio mobilni telefon, a pre odlaska se nije javio ni prijateljima. Oni su o Martinovom nestanku obavestili nemačku policiju, ali pošto je Martin punoletan policajci su im rekli da moraju da sačekaju protek određenog vremena kako bi krenuli u potragu za njim. Policajci su Martinovim prijateljima savetovali da u međuvremenu pogledaju na železničkim i autobuskim stanicama i po bolnicama. Oni su to i uradili, ali nisu našli Martina. Srećom, juče su se javili iz bolnice u Kenigsluteru, a kako je Martin dospeo tamo tek treba da se utvrdi - rekao je za "Vesti" izvor blizak porodici Mačković.

Veliki talenat

* Martin važi za jednog od najperspektivnijih i najboljih srpskih i evropskih veslača

* dosad učestvovao na četiri svetska prvenstva u kategoriji veslača mlađih od 23 godine

* Sa svakog takmičenja se vratio s medaljom

* U Italiji je 2014. godine osvojio bronzu

* U Bugarskoj 2015. ponovo je uzeo bronzu

* U Roterdamu 2016. okitio se zlatom

* U Bugarskoj je krajem jula osvojio bronzanu medalju

* 4 medalje uzeo je Martin od 2014.

* 3 poslednje godine Martin živi u SAD


 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online