Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 11.07.2017.
15:37
Vestionline, Tanjug A

Njujork tajms: Trampov sin znao da Rusi hoće da pomognu njegovom ocu

Sin američkog predsednika Donalda Trampa, pre sastanka sa Natalijom Veseljnickom, za koju je verovao da je posedovala informacije štetne po Hilari Klinton, bio je obavešten elektronskom poštom da je to jedan od pokušaja ruske vlade da pomogne njegovom ocu u predsedničkoj kampanji, piše "Njujork tajms".

EPA/FRANCIS R. MALASIG
Donald Tramp Mlađi

Citirajući tri osobe koje su upoznate sa mejlom, list je u ponedeljak izvestio da je stručnjak za odnose sa javnošću Rob Goldstoun, koji je organizovao sastanak Trampa Mlađeg i ruske advokatice Veseljnicke, u poruci najstarijem sinu američkog predsednika ukazao na to da je ruska vlada bila izvor potencijalnih štetnih informacija, prenosi Rojters.

U saopštenju Donalda Trampa Mlađeg, koje je objavljeno u nedelju, on nije naveo da mu je rečeno da je advokatica bila zastupnica Kremlja, navodi agencija.

Kako je naveo list, mejl će najverovatnije biti od interesa za istražitelje koji se bave pitanjem umešanosti Rusije u predizbornu kampanju Donalda Trampa.

Tramp Mlađi je unajmio pravnika da ga zastupa u istrazi o ruskom mešanju, dok su istaknuti republikanci izrazili zabrinutost povodom sastanka sina predsednika SAD i Ruskinje za vreme predsedničke kampanje prošle godine.

Kako je prethodno izvestio Rojters, sin američkog predsednika je u ponedeljak rekao da će rado podeliti informacije sa Odborom za obaveštavanje Senata SAD ukoliko to telo odluči da analizira sastanak koji je on imao sa ruskom advokaticom tokom predizborne kampanje svog oca.

- Rado ću sarađivati sa Odborom i proslediti mu ono što znam - napisao je Trampov sin na Tviteru, nakon što je jedan republikanski član Odbora rekao da će ga to telo ispitati, prenosi Rojters.

Istovremeno, Bela kuća je saopštila da nema ničeg neprimerenog u tome što se Trampov sin sastao s ruskom advokaticom za vreme predsedničke kampanje prošle godine, istakavši da je taj sastanak kratko trajao i da se "posle toga apsolutno ništa nije desilo", navodi britanska agencija.

Prethodno je Goldstoun izjavio da je to učinio na zahtev svog klijenta iz Moskve, pevača, tekstopisca i preduzetnika Emina Agalarova.

Kako je obrazložio u saopštenju, Agalarov ga je pitao da pomogne da se organizuje sastanak između Donalda Trampa Mlađeg i ruske advokatice, za koju kaže da je tvrdila da ima informacije u vezi sa nelegalnim donacijama Demokratskom nacionalnom komitetu tokom kampanje.

Prema njegovim rečima, Veseljnicka je otvorila sastanak s Trampovim sinom uz nekoliko primedbi o finansiranju kampanje pre nego što je prešla na pitanje zabrane državljanima SAD da usvajaju rusku decu.

U tom trenutku, naglasio je, Tramp Mlađi je prekinuo sastanak, prenosi Rojters.

- Ništa nije proizišlo iz tog sastanka i nije bilo naknadnih susreta strana - rekao je Goldstoun.

"Njujork tajms" je ranije objavio da je najstariji Trampov sin pristao na sastanak sa Veseljnickom nakon što su mu obećane informacije štetne po kandidatkinju Demokratske partije za Belu kuću Hilari Klinton.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.07.2017. 20:32
Šta pravite tu dramu oko Trampa(mislim na aMeriku).Ko je pomogao da Jelsin dodje za predsednika Rusije?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online