Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.06.2017.
19:41
Z. Vicelarević - Vesti A

Srpski diplomata svetskog ranga

U organizaciji protokola Vlade pokrajine Hesen, nedavno je u reprezentativnoj vili Bon, u Frankfurtu na Majni, priređen oproštajni prijem Aleksandri Đorđević, generalnom konzulu Republike Srbije i doajenu diplomatskog kora u Frankfurtu.

Z. Vicelarervić
Aleksandra uspela što niko nije: Diplomate na prijemu

- Specifično je i veoma retko da jedan diplomata bude četiri godine doajen i ostavi tako snažan utisak, kako na nemačke pokrajinske i gradske vlasti, tako i na sve predstavnike stranih država u Frankfurtu. To što je ona postigla, do sada nije uspelo nikome - istakao je u svečanom govoru Diter Baine, šef protokola Folkera Bufijea, predsednika Vlade pokrajine Hesen, za "Vesti" i dodao:

- Vaš generalni konzul Aleksandra Đođević je izvanredna osoba. Ona je diplomata par ekselans i mnogo će nam nedostajati.

Pored Ditera Bainea, pozdravni govor je održao i Bernd Ludvig, počasni konzul Federacije Sant Lučije i vicedoajen diplomatskog kora koji je imao samo reči pohvale za odlazećeg doajena Aleksandru Đođević.

Odziv stranih diplomata prijemu bio je veliki. Brojni karijerni i počasni konzuli su došli kako bi izrazili poštovanje prema diplomati svetskog ranga.

- Moram da kažem da mi je srce na mestu. Veoma sam ponosna što je došla većina od 108 predstavnika diplomatskih predstavništava, koliko ih ima u Frankfurtu, svi osim dvojice, odnosno trojice. Oni su mi se pismeno obratili i izvinili zbog toga što danas neće biti tu. Ovo je takođe priznanje Srbiji. Mnogi su mi rekli da su mojim boravkom ovde i ulogom koju sam imala dobili potpuno drugačiju sliku o Srbiji i da Srbiju sada doživljavaju drugačije. Ovo priznanje ne shvatam da je samo za mene lično, nego i priznanje našoj zemlji koja je stekla bolji ugled u ovom svetu - rekla je Aleksandra Đorđević, generalni konzul Republike Srbije u Frankfurtu i doajen diplomatskog kora u odlasku.

Čovek pre svega

- Gospođu Aleksandru Đorđević poznajem otkad sam došao na mesto generalnog konzula Ruske Federacije u Frankfurtu. Veoma je poštujem kao diplomatu, kao doajena i kao generalnog konzula Srbije, ali pre svega kao čoveka. Želim joj puno zdravlja - rekao je Aleksandar Gulaj, generalni konzul Rusije za Hesen i Baden Virtemberg u Frankfurtu.

Ponosna na ćerke

Aleksandra Đorđević je na prijem stigla sa dvema divnim ćerkama, Jasminom - Minom Štambuk i Katarinom Tadić i u pratnji konzula Branka Radovanovića.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online