Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 21.03.2017.
13:32
Vestionline A

"Erdogan prešao crtu, nije dobrodošao u Nemačku"

"Predsednik Turske Tajip Redžep Erdogan prešao je crtu poredeći Vladu Nemačke sa nacistima i više nije dobrodošao u Nemačku", izjavio je predsednik vlade pokrajine Hesen Folker Bufije.

Reuters
Rešio da preispita odnos sa Unijom: Redžep Tajip Erdogan 

- Što je dosta - dosta je - rekao je Bufije za "DLF".

Nemački mediji su izvestili da Erdogan planira da poseti Nemačku u martu kako bi održao predizborne skupove u cilju dobijanja podrške od Turaka koji žive u Nemačkoj za referendum o izmeni ustava u aprilu, kojima bi bila proširena predsednička ovlašćenja.

Bufije je rekao da bi Erdoganova poseta stvorila bezbednosne probleme.

- Neko ko nas tako vređa, ne može da očekuje da ćemo angažovati na hiljade policajaca da bi ga štitili - rekao je Bufije.

Nemačka vlada je saopštila da nije dobila od Erdogana zvaničan zahtev za posetu.

Erdogan: Preispitaćemo odnos sa EU, prošlo vreme pretnji

Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan izjavio je da će posle referenduma u aprilu Turska preispitati svoj odnos sa Evropom, koju je opisao kao "fašističku i okrutnu" nalik onoj iz vremena pre Drugog svetskog rata. Posle referenduma o ovlašćenjima predsednika 16. aprila, rodiće se jedna "veoma drugačija Turska" u odnosima sa Evropskom unijom, preneo je Rojters Erdoganove reči.

On je dodao da se Turskoj više ne može pretiti procesom evropskih integracija i migrantskog sporazuma.

- To vreme je prošlo - poručio je Erdogan.

Erdogan je dodao i da Turska više neće dozvoliti Evropljanima da na turskoj teritoriji "špijuniraju" pod različitim izgovorima.

Han: Članstvo Turske u EU sve nerealnije

Članstvo Turske u Evropskoj uniji svakim danom je sve manje realno, rekao je izaslanik Evropske komisije za pregovore o proširenju Johanes Han.

- Turska se već duže vremena udaljava od EU i ako brzo ne dodje do promene pravca, članstvo postaje sve manje i manje realno - rekao je Han za nemački Bild, prenosi Hina.

On je planirane promene turskog Ustava, koje bi sadašnjem predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu dale još veća ovlašćenja, nazvao "jasnim udaljavanjem od Evrope" i otvorio mogućnost da članice EU uskoro raspravljaju o potpunom prekidu pregovora s Turskom.

- EU je u decembru odlučila da nastavi pregovore, ali se to u svakom trenutku može promeniti - rekao je Han misleći na razvoj situacije u Turskoj i uvrede koje turski državni vrh u poslednje vreme skoro svakodnevno upućuje na račun evropskih političara.

Han je naglasio kako "Erdogan nije Turska" i izrazio žaljenje što se trenutno "razumni i proevropski glasovi" u Turskoj ne čuju.

POVEZANE VESTI

Subota 01.04.2017. 20:35
Bojim se da je ovo mnogo vise od igre Turske i Njemacke,mislim da nam neko sprema pakao. Neko ko kontrolise i Njemacku i Tursku,a pobjegao je iz EU da ne primi izbjeglice,upravo sad u proljece kad ce nam smisljeno preplaviti zemlju migrantima. Englezi su majstori da naprave haos,kao i u prvom i drugom svjetskom ratu,da uniste sve da sacuvaju svoju dominaciju.
Subota 01.04.2017. 20:36
I onda je Erdogan otvorio granice i obezbedio nesmetan prolazak izbeglica,emigranata i "umerene opozicije" ka Nemackoj jer im je Nemacka i zemlje u okruzenju krajnja destinacija.........
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online