Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.04.2017.
00:22
B. B. - Vesti A

Nemačka: Banda iz Bosne umalo ubila starce

Policija u Hagenu i državno tužilaštvo Arnzberg intenzivno tragaju za Draganom Spajićem, poreklom iz Bosne, koji se tereti za pokušaj dvostrukog ubistva u Mendenu 25. novembra prošle godine.

A. Čukić
Trojica provalnika upala u kuću supružnika
A. Čukić

On je, kako se pretpostavlja, zajedno sa dvojicom zemljaka provalio u kuću 84-godišnjeg starca i njegove supruge (84) i uz fizičko maltretiranje i primenu sile od penzionera iznudio ključeve sefa i predmete od vrednosti.

Nagrada od 7.000 evra

Istraga je vremenom utvrdila da je ova tročlana banda odgovorna za seriju provala, među kojima je i provala u kuću vremešnog bračnog para u Mendenu. Državno tužilaštvo je zbog toga ponudilo nagradu od 5.000 evra za dokaze koji bi doveli do rešavanja slučaja pokušaja dvostrukog ubistva, a nagradu od 2.000 evra ponudili su i neki građani, tako da konačna suma nagrade iznosi 7.000 evra.

Pljačkaši su svoje žrtve teško povredili i ostavili ih vezane, a komšije su tek 20 sati posle provale i razbojništva našli dvoje staraca i odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć.

U međuvremenu, državno tužilaštvo i istražitelji jednog od napadača indentifikovali su kao Dragana Spajića koji se predstavljao i kao Martin Savić, a moguće je da se služi i drugim lažnim identitetima. Za osumnjičenog se pretpostavlja da ima između 33 i 35 godina, ali više od toga nije poznato. U televizijskoj emisiji Broj akta XY apelovano je na stanovništvo da jave policiji ukoliko imaju informacije o Spajiću i mestima gde je boravio.

Prema saznanjima istrage, provalnici su za otvaranje rešetaka na prozoru kuće dvoje vremešnih supružnika koristili velika klešta, a šrafcigerom su skinuli prozor. Budući da postoji mogućnost da su provalnici odbacili ovaj alat u blizini mesta provale počinjene u noći između 24. i 25. novembra prošle godine, policija poziva sve one koji znaju nešto o sudbini ovog alata da se jave, jer bi taj alat mogao da bude ključni dokaz protiv provalnika.

Lopovi su odneli dva komada kratkog oružja i 50 metaka, kao i dva pištolja za zastrašivanje, novac u petocifrenom iznosu, zbirku starog novca, nakit i ručni sat na kojem se kao motiv nalazi crtež grada Mendena.

Takvi satovi su veoma retki i ima ih ukupno samo 100 komada. Ukraden je, takođe, i crni pilotski sat marke zeno koji ima pozadinu od stakla kroz koji se vidi mehanika. Cena takvog sata je 1.500 evra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online