Četvrtak 13.04.2017.
00:22
B. B. - Vesti

Nemačka: Banda iz Bosne umalo ubila starce

A. Čukić
Trojica provalnika upala u kuću supružnika
A. Čukić

On je, kako se pretpostavlja, zajedno sa dvojicom zemljaka provalio u kuću 84-godišnjeg starca i njegove supruge (84) i uz fizičko maltretiranje i primenu sile od penzionera iznudio ključeve sefa i predmete od vrednosti.

Nagrada od 7.000 evra

Istraga je vremenom utvrdila da je ova tročlana banda odgovorna za seriju provala, među kojima je i provala u kuću vremešnog bračnog para u Mendenu. Državno tužilaštvo je zbog toga ponudilo nagradu od 5.000 evra za dokaze koji bi doveli do rešavanja slučaja pokušaja dvostrukog ubistva, a nagradu od 2.000 evra ponudili su i neki građani, tako da konačna suma nagrade iznosi 7.000 evra.

Pljačkaši su svoje žrtve teško povredili i ostavili ih vezane, a komšije su tek 20 sati posle provale i razbojništva našli dvoje staraca i odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć.

U međuvremenu, državno tužilaštvo i istražitelji jednog od napadača indentifikovali su kao Dragana Spajića koji se predstavljao i kao Martin Savić, a moguće je da se služi i drugim lažnim identitetima. Za osumnjičenog se pretpostavlja da ima između 33 i 35 godina, ali više od toga nije poznato. U televizijskoj emisiji Broj akta XY apelovano je na stanovništvo da jave policiji ukoliko imaju informacije o Spajiću i mestima gde je boravio.

Prema saznanjima istrage, provalnici su za otvaranje rešetaka na prozoru kuće dvoje vremešnih supružnika koristili velika klešta, a šrafcigerom su skinuli prozor. Budući da postoji mogućnost da su provalnici odbacili ovaj alat u blizini mesta provale počinjene u noći između 24. i 25. novembra prošle godine, policija poziva sve one koji znaju nešto o sudbini ovog alata da se jave, jer bi taj alat mogao da bude ključni dokaz protiv provalnika.

Lopovi su odneli dva komada kratkog oružja i 50 metaka, kao i dva pištolja za zastrašivanje, novac u petocifrenom iznosu, zbirku starog novca, nakit i ručni sat na kojem se kao motiv nalazi crtež grada Mendena.

Takvi satovi su veoma retki i ima ih ukupno samo 100 komada. Ukraden je, takođe, i crni pilotski sat marke zeno koji ima pozadinu od stakla kroz koji se vidi mehanika. Cena takvog sata je 1.500 evra.

2024 © - Vesti online