Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 14.03.2017.
12:33
Vestionline, b92.net A

Erdogan optužuje: Znamo Holandiju, videli smo genocid u Srebrenici

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da je poznato kako se Holandija odnosi prema civilizaciji i moralu kroz njenu ulogu u genocidu u Srebrenici.

Reuters
Holandija pokazala "moral": Redžep Tajip Erdogan 

Prema njegovim rečima, odnos Holandije prema ministarskoj delegaciji Turske je podsećanje na ulogu koju je Holandija imala u genocidu nad Bošnjacima koji je počinjen 1995. godine u Srebrenici.

Erdogan je optužio Holandiju jer holandski bataljon mirovnih snaga Ujedinjenih nacija nije uspeo da zaštiti hiljade muslimana ubijenih u Srebrenici, preneo je AP. 

- Holandija nas uopšte nije iznenadila. Mi već znamo za njihovu nisku moralnost, civilizacijski nivo i manire. Znamo šta je njihova uloga u genocidu u Srebrenici. Niko ne bi trebalo da nam drži moralne lekcije, naročito ne oni koji imaju krvave ruke - rekao je Erdogan. 

Holandija je, kao i Nemačka i Austrija, zauzela stav da na svojoj teritoriji ne dozvoljava turskim političarima da održavaju skupove podrške za predstojeći referendum o izmeni ustava u aprilu, kojima bi se Ergodanu omogućilo da proširi svoja ovlašćenja.

POVEZANE VESTI

Subota 18.03.2017. 23:12
Holandjani bi mogli, da hoce, objasniti kako je u demilitarizovanoj zoni Srebrnice bilom tri jake vojne formacije ratnog zlocinca Orica i kako su one , opet za Bozic, poubijali tolike Srbe. Ko im je dozvolio da vrsljaju van Srebrnice. Srebrnica je posle toga bila ratna osveta, kolika ne znamo, verovatno Erdogan kao i vecina zainteresovanih za tursku stvar bas preteruje. Mnogo nepoznatih detalja.
Subota 18.03.2017. 23:14
Erdogan govori o Srebrenici, ali pominje na-cizam i fa-sizam i time podseca na veliki ranu Holandije: da su Holandjani (navodno,postoje takve tvrdnje) sami spakovali holandske Jevreje u vozove i poslali ih u Hitlerove logore u Nemackoj. U Nemackoj je neko odgovarao za na-cisticke zlocine,a sudjenje u Nirnbergu je zavrseno sa ocenom da su svi Nemci krivi za Holokaust (iako mi tvrdimo da nikada ni jedna nacije nije osudjenja za genocid), ali u Holandiji, slicno kao i u Hrvatskoj niko nije odgovarao za deportacije Jevreja i nije bilo denacifikacije.
Subota 18.03.2017. 23:15
U pravu je. Da kojim slucajem mi nismo dozvolili albanskom predsedniku da mitinguje u Presevu, Holandija i Nemacka bi rekle da smo fa-sisti. Ovako, oni mogu sta god hoce. Oni znaju sta je demokratija a sta nije. Holandija je ostetila nas jer je dopustala Oricevim zlocincima da iz Srebrenice izlaze naoruzani, ub-ijaju po srbskim selima i u nju se vracaju. Ta zona je trebala biti demilitarizovana. Znaci bez oruzja. Klasicno su provocirali sukob. Podli su holanđani. Stari kolonijalisti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online