Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 07.03.2017.
07:50
Vestionline A

Tramp je kapitulirao

Državni tužilac Vašingtona Bob Ferguson rekao je da je Donald Tramp svojom novom uredbom "kapitulirao".

Reuters
Tramp morao da se zadovolji revidiranom uredbom

Tužilac koji je osporio prvobitnu uredbu predsednika SAD o zabrani ulaska državljana sedam pretežno muslimanskih zemalja rekao je da je Tramp kapitulirao po pitanju brojnih ključnih odredbi prethodno suspendovanih na sudu.

Tramp je potpisao revidiranu izvršnu uredbu o zabrani ulaska u SAD iz koje su izuzeti državljani Iraka i strani državljani sa stalnim boravkom u SAD, stranci koji imaju američke vize i građani sa dvojnim državljanstvom, prenosi AP.


Vašington i Minesota uspešno su osporili prvobitnu uredbu o zabrani ulaska u SAD prošlog meseca kada je Apelacioni sud odbio da sprovede uredbu koju je niži sud blokirao.

Novom uredbom zadržana je zabrana ulaska u SAD građana sa većinskim muslimanskim stanovništvom iz Irana, Jemena, Libije, Sirije, Somalije i Sudana, prenose agencije.

POVEZANE VESTI

Petak 10.03.2017. 15:56
Kako da ne,bas verujemo Bobu Fergusonu,koji je poslusnik Demokratske partije.Uredba je samo formalno drugacija,a sustinski identicna.Izmenjene su samo odrednice koje mogu biti osporene na sudu.Inace ce sve biti isto.Npr,uredba se sada ne odnosi na one gradjane iz ovih 6 zemalja koji imaju vize.Pa nece im izdavati vize ubuduce.Amerika moze svakom gradjaninu Irana,Jemena ili Somalije da uskrati vizu bez ikakvog objasnjenja.I nema nikakve mogucnosti zalbe.Ili uredba se ne odnosi na one sa dvojnim drzavljanstvom.Pa nece im davati dvojno drzavljanstvo.Amerika moze da ne dodeli americko drzavljanstvo bilo kom gradjaninu Irana,Jemena ili Somalije.Dakle,Tramp ne da nije kapitulirao,nego je lukavo i pametno otklonio pravne zackoljice i tehnikalije koje su,svi to znamo,samo formalnosti,a sustina je ostala ista.I cilj ce svejedno biti postignut,na zalost Fergusona i drugih neoliberala,koji su prvobitno postigli samo pirovu pobedu.
Petak 10.03.2017. 15:57
Neka Tramp za svaki slucaj pripremi jos 5-6 verzija, jer ako opet nesto nije po zakonu, bice kao i prvi puta. Nadam se da ce Tramp i ovi njegovi "savetnici" uspeti da istreniraju kako se to radi do kraja njegovog mandata, he, he, he. Za razliku od njega kod Obame ovakvi propusti nisu dolazili u obzir, jer je Obama bio obrazovan i ima titulu doktora prava. Tramp se ponasa kao slon u porculanskoj prodavnici.
Petak 10.03.2017. 15:57
Drzava je pikazala da je uredjena i da je jaca od pojedinaca, pa bio taj pojedinac i predsednik. Velika pobeda pravne i uredjene drzave, poraz za pokusaj uvodjenja samovolje i gazenje zakona.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online