Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 24.02.2017.
21:12
Tanjug, Vestionline A

Tramp najavio veliku modernizaciju američke vojske: Niko ne treba da se petlja sa nama!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u petak da će zatražiti značajno povećanje budžeta za "jednu od najvećih modernizacija vojske u američkoj istoriji".

Reuters
Tramp: Niko ne treba da se petlja sa nama

Tramp je u govoru na Konferenciji republikanskih aktivista (CPAC) rekao da ima planove za jačanje američke vojske koja je već najsnažnija borbena sila u svetu, i druge inicijative, ali nije izneo više detalja.

Kako je naveo, cilj mu je suštinsko unapređenje vojske u ofanzivnim i defanzivnim kapacitetima uz zahtev za značajno povećanje troškova koje će učiniti odbranu SAD "veću, bolju i jaču nego ikad".

- Nadajmo se da je nikad nećemo upotrebiti, ali niko ne treba da se petlja sa nama. Niko. Biće to jedna od najvećih vojnih modernizacija u američkoj istoriji - rekao je Tramp.

On je u intervjuu Rojtersu u četvrtak rekao da želi da ojača američki nuklearni arsenal kako bi obezbedio da SAD budu u tom smislu predvodnik, jer su, kako je naveo, zaostale po svojim kapacitetima u toj vrsti naoružanja.

Tramp se požalio i na rusko razmeštanje krstarećih raketa kao na kršenje sporazuma o kontroli naoružanja, dodajući da će to pitanje pokrenuti prilikom kada i ako se bude sreo sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Na to je ranije u petak reagovao predsednik Komiteta za međunarodne odnose Saveta Ruske Federacije Konstantin Kosačev upozorivši da bi ta Trampova najava mogla da pokrene novu trku u naoružanju između Vašingtona i Moskve.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.02.2017. 22:58
Trka u naoruzanju je ponovo pocela; barem je najavljena. Da je cena nafte veca Rusija bi se upustila u trku. Ovako im se vise isplati propaganda i digitalni rat. Kroz maksimum pet godina dolazi velika era elektromobila. Svi veliki proizvodjaci automobila vec imaju svoju ergelu elektromobila. Kina vec proizvodi godisnje 200.000 elektromobila. Na samom vrhu je americki proizvodjac TESLA. Srbi jos sanjaju ruski gas i naftu...
Utorak 28.02.2017. 22:58
Tramp je dovoljno pragmatican. Oko proteivanja Meksikanca i zabrane ulazka Arapskim izbeglicama, bilo je reci jos za vreme Obame. Za ratovanje na Bliskom Istoku, SAD nema vise novaca. Tako da ce nastaviti trka u naoruzanju s Rusijom i privredno/vojno nadigravanje s Kinom. Ocekujem da ce Tramp t.j.SAD zbog neisplativosti polako prepustiti Kosovo EU.
Utorak 28.02.2017. 22:59
Pre modernizacije vojske neka USA plati svoje dugove poveriocima i UN-u. Koliko beše dug USA ...ni cifra ne može da se izgovori neke hiljade milijardi...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online