Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.02.2017.
19:28
blic.rs A

Sledeći predsednik SAD mogao bi da bude Džorž Kluni, a evo i zašto

Od dolaska Donalda Trampa na čelo SAD, američka politika doživljava svakojake turbulencije. Tramp je najkritikovaniji predsednik u istoriji Amerike, a ujedno i najneobičniji. U politiku je uveo po mnogima neprihvatljivo direktnu retoriku, teatralnost i pokušao nešto što američki establišment, mediji i uopšte tamošnja politčka kultura ne trpe - da vlada u maniru u kojem je vodio svoje kompanije: "Ja sam glavni za sve".

Reuters
Džordž Kluni i njegova žena Amal

U takvoj sredini, Tramp ne može biti poražen od nekog tradicionalnog političara, smatraju američki mediji, koji se uveliko bave temom budućeg predsednika SAD, iako nema ni mesec dana otkako je kontroverzni republikanac zadužio fotelju u Ovalnom kabinetu. Mnogi se čak nadaju njegovom opozivu (impičmentu).

U svim antitrampovskim spekulacijama i analizama, pojavila se jedna koja se po svojoj neobičnosti izdvaja od ostalih, a tiče se holivudskog superstara Džordža Klunija. Naime, magazin "New Statesman" smatra da bi upravo Kluni bio taj koji bi mogao da porazi Trampa na izborima 2020. godine.

Većina Amerikanaca odlučila je da na političku arenu i odabir kandidata gleda na isti način kao što posmatra rijaliti programe. Kandidati moraju da budu zabavni, smatra magazin, zbog čega bi se Trampu najbolje suprotstavio neko ko je "izvan političke kutije", ko može da se poveže sa farmerom iz Mičigena i bogatim programerom iz Silicijumske doline.

To bi morala da bude osoba koja će s jedne strane imati čvrstu poruku među ženskom populacijom, dok sa druge strane povrati izgubljene glasove muškog biračkog tela Demokratkse partije, pre svega iz radničkih slojeva, piše "New statesman".

- To dovodi do Džordža Klunija. On je najholivudskiji čovek u Americi, ali istovremeno ima veoma pristojne političke stavove i vrednosti. Kada nije glumac, onda je čovek koji brine životnoj sredini i ljudskim pravima. Otac mu je bio novinar koji je podržavao Demokrate, a žena mu je advokatica koja se bavi zaštituom ljudskih prava - navodi magazin. pored toga, retko koji čovek ne zna bar jednu od Klunijevih uloga, koje su uvek bile pozitivne. I upravo bi kombinacija opšteg utiska o njegovim likovima sa velikih ekrana i Klunijeve političke svesti mogle dabudu dobitna kombinacija, smatra "New Statesman".

Prvo ciljao fotelju guvernera?

Prema informacijama NBC-ja i "Dejli mejla", Kluni je još 2014. imao nameru da se kandiduje za guvernersko mesto 2018. godine, ispred Demokratske partije, i to u Kaliforniji, čime bi posle Švarcenegera postao još jedan glumac na čelu najpoznatije američke savezne države. Međutim, do takve objave još nije došlo.

Niko od sadašnje političke garniture nije uspeo da okrnji Trampovu sliku među glasačima 2016. godine. Ali 2020. bi upravo Klunijeva ličnost mogla da bude tas koji će prevagnuti. Mogao bi da nadmaši Trampa u svakom polju. Kada se Tramp hvali na sva usta svojim uspesima, Kluni bi imao čime da uzvrati, ali na otmeniji način. Kada bi Tramp vikao, Kluni bi ga razoružao svojom smirenošću.

Kluni je odbijao priče o političkom angažmanu pune dve decenije, jer je i ranije bio spominjan kao jedan od idealnih kandidata. Međutim, to je bilo pre Trampa. Ukoliko bi promenio svoje mišljenje, Kluni bi bio favorit, zaključuje magazin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online