Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 19.02.2017.
20:13
blic.rs, Vestionline A

Tramp besneo na direktora CIA: Zar krijete informacije od mene?

Američki predsednik Donald Tramp nazvao je telefonom i vikao na direktora Centralnoobaveštajne agencije (CIA) Majka Pompea jer "nije dovoljno odlučno" odgovorio na pisanja medija da obaveštajna zajednica skriva određene informacije od predsednika u strahu da ne procure do obaveštajnih službi ili zvaničnika drugih država, prenosi CBS.

Reuters
Donald Tramp ne veruje obaveštajcima, kriju informacije od njega

Do razgovora je, kako navodi CBS, došlo nakon što je "Volstrit žurnal" objavio u sredu članak o tome kako obaveštajna zajednica skriva informacije od predsednika.

CIA je navode CBS-a oštro negirala u saopštenju za medije.

- Nismo upoznati s podatkom da se takvo nešto ikada dogodilo. Misija CIA-e je da predsedniku dostavi najbolje moguće obaveštajne informacije i objasni osnovu svojih procena. CIA nije i nikad neće skrivati obaveštajne informacije od predsednika, tačka - navedeno je u saopštenju.

Portparol CIA Din Bojd rekao je da Tramp i Pompeo uopšte nisu razgovarali o toj temi.

- Između direktora CIA-e i predsednika nije bilo razgovora o članku iz Volstrit žurnala ni pre ni nakon oglašavana Agencije o tome. Sama priča je bila neprecizna i mi smo od nje morali da se ogradimo - rekao je Bojd.

Priču je negirala i Bela kuća iz koje je saopšteno kratko samo da "predsednik nije vikao na direktora CIA-e".

S druge strane, insajderske informacije govore da je realnost bitno drugačija.

Kako neimenovani izvori tvrde, između CIA-e i Bele kuće došlo je do "zahlađenja" u protoku informacija, jer agencija smatra da postoji opasnost da dođe do kompromitovanja sigurnosti države.

Jedan od razloga je sigurno i taj što CIA ima ulogu u istraživanju veza Rusije i članova Trampove administracije.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.02.2017. 22:13
Republikanci su tokom celog njenog mandata pokusavali da dokazu da je Hilari negde prekrsila zakon. Vise komisija su formirali da to rade i nijedna nije mogla nista da pronadje protivzakonito. Ipak Tramp je vodio kampanju kao da je ona kriminalac koga treba uhapsiti. Izgleda da sad dolazi osveta. Demokratski mediji nikako da puste Trampa da izadje iz mreze u koju je sam upao kad se hvalio svojim vezama sa Putinom. Republikanci su sabotirali Obamu i Hilari. Izgleda da Demokrati pripremaju isto za Trampa. Samo oni imaju mnogo bolje dokaze da sa Trampom mnogo sto-sta nije u redu i da ce biti samo gore. Treba samo da cekaju dok svi Amerikanci ne vide ko je on i sta radi i to ce biti kraj Trampa predsednika.
Četvrtak 23.02.2017. 22:13
Trump (pokusava da) radi upravo ono sto je obecavao svojim pristalicama tokom predizborne kampanje. Da bilo ko od obavestajnih sluzbi ima nesto sto bi ga moglo konpromitovati vec bi izaslo na povrsinu, ne bi izmisljali i smisljali kako da ga se rese imaginarnim izvestajima i bljuvotinama koje- kakvih bisvih spijuna britanske sluzbe. Sve se snima i sve se cuva zapisano o mnogo manje bitnim licnostima, zar moze neko misliti da bi Trump uopste dosao do Bele Kuce? Naravno, igra on"sah" sa protivnicima, izbacio je Flina, svog lojalnog savetnika iz pocetnih dana kampanje, jer je video da ga vuce pod vodu zbog ocite pro-ruske pozicije. I brzo ga se oslobodio bez mnogo pardona. Tesko da ce ga neko matirati u toj igri jer oni "najopasniji" iz njegove partije, Mekejn I Grejam, su samo ucenjene marionete CIE. Podaci o njima su dostupni na internetu. Stara garda klintonoske "elite" podrzavane Sorosom i slicnima su na izdisaju. Demokrate ne mogu da se saberu kako su bili pokoseni na izborima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online