Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 16.02.2017.
12:30
Sputniknews, Vestionline A

Putin: NATO pokušava da nas uvuče u rat!

Proširenje NATO-a ima za cilj obuzdavanje Rusije kao glavne pretnje Alijansi, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin govoreći na kolegijumu Federalne službe bezbednosti.

Reuters
Putin o NATO alijansi

- Na samitu NATO-a u julu prošle godine u Varšavi je prvi put od 1989. godine Rusija prepoznata kao glavni bezbednosna pretnja za Alijansu, a njeno obuzdavanje zvanično je proglašeno novom misijom NATO-a. U tom cilju sprovodi se dalje proširenje tog vojnog pakta. Ono se sprovodilo i ranije, ali sada su pronađeni, kako smatraju, ozbiljniji argumenti - rekao je Putin.

Rusiju stalno provociraju i pokušavaju da uvuku u sukob, ne prestaju pokušaji mešanja u unutrašnje stvari zemlje, izjavio je ruski predsednik govoreći o proširenju NATO-a.

- Nas sve vreme, stalno provociraju i nastoje da uvuku u sukob. Ne prestaju pokušaji mešanja u naše unutrašnje poslove sa ciljem destabilizacije društveno-političke situacije u Rusiji - istakao je Putin.

Međunarodne terorističke armije dobijaju podršku nekih zemalja

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da defakto „međunarodne terorističke armije“ dobijaju podršku od pojedinih država.

- Krvoproliće se nastavlja u velikom broju zemalja na Bliskom istoku, u Africi i Aziji. Međunarodne terorističke grupe aktivno učestvuju u sukobima. One su defakto terorističke armije koji dobijaju tajnu, pa čak i direktnu podršku pojedinih država - rekao je Putin.

Pojačani izazovi i pretnje u svetu, pojačan vojno-politički rivalitet

Govoreći na kolegijumu FSB, Putin je rekao da situacija u svetu nije postala stabilnija, da su izazovi i pretnje pojačani i povećan je vojno-politički rivalitet.

- U proteklih godinu dana situacija u svetu nije se stabilizovala, nije se poboljšala. Naprotiv, mnogi postojeći izazovi i pretnje samo su se pogoršali, povećao se vojno-politički i ekonomski rivalitet između globalnih i regionalnih centara uticaja i pojedinih država - istakao je on.

Ruske službe bezbednosti treba da ojačaju saradnju sa UN, ODKB i ŠOS

Potrebno je da ruske službe bezbednosti da ojačaju saradnju sa Ujedinjenim nacijama, Organizacijom ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) i Šangajskom organizacijom za saradnju (ŠOS), rekao je ruski predsednik.

„Potrebno je da se saradnja u oblasti borbe protiv terorizma podigne na novi nivo sa stranim partnerima uprkos svim poteškoćama koje se pojavljuju u različitim oblastima međunarodnog života. Pre svega, potrebno je da pojačamo svoj rad sa našim partnerima u organizacijama kao što su UN, ODKB i ŠOS“, rekao je Putin.

Uspostavljanje dijaloga u zajedničkim interesima obaveštajnih službi Rusije i SAD

Rusija nije kriva što se dijalog sa SAD i zemalja NATO-a prekinuo i ne razvija, uspostavljanje dijaloga je od obostranog interesa, smatra predsednik Rusije.

- U zajedničkom interesu je obnavljanje dijaloga sa obaveštajnim službama SAD i drugim zemljama-članicama NATO-a. Nije naša krivica što je on prekinut i što se ne razvija. Očigledno je da u oblasti borbe protiv terorizma treba da sarađuju sve odgovorne organizacije i međunarodna udruženja, jer čak i najjednostavnija razmena informacija o kanalima i izvorima finansiranja terorista, o ljudima koji su uključeni ili osumnjičeni za umešanost u terorizam, ozbiljno povećava efikasnost naših zajedničkih napora - naglasio je Putin.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.02.2017. 17:48
eurupa i ussra su pretnja covecanstvu i treba vas lupiti jednim preventivnim udarom kako vi to volite demokratski da kazete jeli europedderastijo i ussranci
Četvrtak 23.02.2017. 21:34
To je jasno svima koji prate spoljnopoliticka desavanja, ali je pitanje, sta raditi u datim uslovima? Ocigledno su provokacije ogromne da se izazove ruska reakcija kako bi zapad mogao ponovo da je optuzi i da trazi prosirenje sankcija do beskraja. Smenom predhodne vladajuce garniture, porazena administracija ubrzava i zaostrava stavove prema Rusiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online