Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 07.02.2017.
13:37
b92.net, Vestionline A

"Treba zatvoriti antinuklearni kišobran SAD-a, Evropi treba nuklearno naoružanje"

Jaroslav Kačinjski, lider poljske vladajuće stranke "Pravo i pravda" založio se za to da Evropska unija postane nuklearna velesila.

pixabay.com
EU je potrebno nuklearno naoružanje da bi postala velesila

On je istakao da to treba uraditi da EU ne bi morala da se oslanja na nuklearni kišobran SAD i poručio da bi sa zadovoljstvom podržao takve predloge ako bi bili ozbiljni.

- Bio bih za to kada bi to bio ozbiljan predlog. Prihvatio bih sa zadovoljstvom. Evropa bi postala supersila. Međutim, ne bi bile dovoljne jedna ili dve nuklearne podmornice - kazao je Kačinjski u intervjuu koji objavljuje nemački list "Frankfurter alemajne cajtung". 

Na molbu nemačkog lista da oceni prve poteze novog američkog predsednika Donalda Trampa koji su izazvali između ostalog i bojazan da bi SAD mogle da prestanu da antinuklearnim kišobranom štite evropske saveznike, Kačinjski je kazao da neke Trampove odluke nisu jasne, prenose poljski mediji. 

- Tramp ipak ima jednu prednost, ne meša se u unutrašnje poslove drugih država - kazao je Kačinjski, a za takvo mešanje ponovo žestoko kritikovao EU. 

Prema mišljenju Kačinjskog, koji je formalno samo obični poslanik, ali kao lider vladajuće stranke realno je i natpremijer i natpredsednik, ove sedmice je odlučio da poljska opozicija nije normalna pa će on lično biti i nadopozicija, EU mora da prođe radikalne reforme tako da se smanje njene nadležnosti i spreči mešanje Evropske komisije u unutrašnja pitanja zemalja članica. 

- Naš Ustavni sud je samo naša stvar. Zbog dominacije levičarskih ideja u EU svako ko ih ne deli postaje sumnjiv - rekao je Kačinjski. 

Lider Prava i pravde istakao je da EU mora da se bori protiv monocentrizma jer od toga koristi ima samo Nemačka, niko drugi, a takođe i protiv dosadašnje politike otvorenih vrata za izbeglice sa Bliskog istoka i iz Afrike. 

- Hrišćanstvo ima princip da se u prvom redu brine za vlastitu porodicu, svoju zajednicu i svoj narod. Postoji i običan realistički pristup. Na svetu živi verovatno oko milijardu ljudi čija sudbina bi bila bolja kada bi došli u Evropu ili Ameriku. To bi, međutim, značilo likvidaciju civilizacije utemeljene u hrišćanstvu koja je najbolja za čoveka među civilizacijama koje su se pojavile u istoriji - rekao je Kačinjski.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.02.2017. 13:42
Vi poljska go vna cete dobiti sta zasluzujete!! Je bao vas vatikan i zapad ma ter vam pro kletu je bem!!
Nedelja 12.02.2017. 21:51
Ovaj svet srlja u propast samo tako,koliko se samo nakotilo ludaka kao sto je ovaj idiot to nije normalno
Nedelja 12.02.2017. 21:52
Ovi Poljaci pate od teskih kompleksa manjeg naroda stasnjenog izmedju velikih komsija. EU da se nuklearno naoruza? Pa moze, ali da se tako naoruzaju sposobne su samo Britanije (uskoro van EU), Francuska (nuklearna sila), Nemacka (nema nukl naoruzanje ali relativno brzo bi mogli da naprave bombu, teze bi islo sa raketama i lanse-rima, nukl. bombe imaju USA u bazi u Rammsteinu) + Austrija, Italija, mozda jos Holandija, eventualno Svedska (tesko). Poljska u svakom slucaju nije u stanju da se nuklearno naoruza sama. A o arsenalu kojim raspolazu USA i Rusija sve evropske zemlje zajedno mogu samo da sanjaju u sledecih 100 godina. Ali zato se Poljak nasao pametan da prica o pravima nacionalnih drzava, levicarstvu u EU.. Hoce nezavisnu Poljsku ali da se EU kao celina naoruza nuklearnim oruzjem a pritom ni pod razno niko ne bi pristao na zajednicku vojsku kojoj bi npr komanda bila u Berlinu. A ni Nemci to ne zele. Covek prosto prica kojesta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online