Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Sreda 01.02.2017.
08:57
Tanjug, Vestionline A

Tači: Očekujem pomirenje Beograda i Prištine!

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je u sredu, uoči nove runde dijaloga u Briselu, da očekuje dalje smanjenje tenzija između Beograda i Prištine, kao i da će nastavak dijaloga rezultirati pomirenjem.

Reuters
Hašim Tači se nada uspešnom dijalogu sa Srbijom u Briselu, i smanjenju tenzija

- Očekujem smanjenje tenzija. Očekujem nastavak dijaloga i nastavak posvećenosti normalizaciji odnosa, pomirenju i saradnji, kao i dobre susedske odnose - naveo je Tači za za servis radija Slobodna Evropa na albanskom jeziku.

Premijeri i predsednici Srbije i Kosova sastaće se danas na novoj rundi dijaloga u Briselu. 

EU kao posrednik u dijalogu očekuje razgovor o otvorenim pitanjima, primeni dogovorenog, ali i o tome kako dalje sa dijalogom o normalizaciji odnosa. 

Premijer i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, kao i kosovski predsednik i premijer Isa Mustafa i Hašim Tači ponovo će, posle nedelju dana, sedeti za istim stolom u Briselu. 

- Mogu da potvrdim da će premijer Mustafa i predsednik Tači kao i premijer Vučić i predsednik Nikolić  doći u Brisel u sredu na poziv visoke predstavnice Mogerini kako bi učestvovali na sledećem sastanku na visokom nivou u okviru dijaloga u kome posreduje EU - najavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izrazio je očekivanje da će nastavak dijaloga proteći u "trezvenim razgovorima" i da će svi razumeti da je stabilizacija Zapadnog Balkana ključni preduslov za napredak.

Vučić je u utorak rekao da se nada da će sa drugom stranom bti moguće razgovarati na način koji će sačuvati mir.

Razgovori će se održati u sedištu Evropske službe za spoljne poslove, očekuje se da počnu u kasnim popodnevnim časovima odvojenim bilateralnim sastancima delegacija sa Federikom Mogerini i nastave se kao trilateralni sastanak tokom večeri. 

POVEZANE VESTI

Sreda 01.02.2017. 09:43
Nastavak "dijaloga" je nastavak izdaje i Srbiji ne donosi ništa dobro . ŠTA to tera Srbiju i šta dobija nastavkom pregovora ? NIŠTA . Pregovore treba odložiti za 20 godina i ako tada bude uslova nastaviti ih ako ni tada ne bude uslova odložiti za još 20 godina . KOJI je interes Srbije da prizna Kosovo i šta će građani dobiti tim priznanjem ?
Sreda 01.02.2017. 13:32
ŠTA Srbija dobija nastavkom "pregovora"? NIŠTA . Svaki pregovori udaljuju Kosovo od Srbije i to banda izzdajnička svesno radi . "Pregovore" zamrznuti za narednih 20 godina ako se stvore uslovi ako ni tada ne bude uslova odložiti za narednih 20 godina . GDE se to žuri Srbiji ?
Ponedeljak 06.02.2017. 20:10
Dogovor se moze postici i runda dijaloga moze biti uspesna samo ako se Pristina smiri, spusti malo strasti i pocne da se ponasa zrelo i odgovorno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online