Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 30.01.2017.
21:24
Tanjug, Vestionline A

Jedan čovek stoji iza Trampovih ideja

Tektonski poremećaji u svetskoj politici koje je izazvao Donald Tramp posledica su uticaja Stiva Benona, njegovog glavnog stratega i osnivača portala Brajtbart.

Reuters
Donald Tramp je bukvalan

Kako piše "Fajnenšel tajms", Tramp je svega nedelju dana u fotelji predsednika SAD, ali je svet već upoznat s time ko će biti njegove mete.

"Ideja da Tramp treba da bude shvaćen ozbiljno, ali ne bukvalno je mrtva – on je istovetno ozbiljan i bukvalan i on drži svoja obećanja iz kampanje. To je bilo očigledno već posle prva tri dana", navodi se u tekstu. 

Za one koji su zabrinuti zbog moći koja se nalazi u rukama predsednika SAD, njegove akcije su zastrašujuće. 

"Ipak, oni koji su želeli radikalne promene su presrećni i konačno vide da predsednik radi ono što je obećao u kampanji. Niko nije srećniji od Stiva Benona, glavnog stratega u Beloj kući. Ekonomski nacionalizam koji je stigao i njegove kuhinje ga je već učinio centrom moći u Trampovoj administraciji", dodaje se. 

Pored toga, Benon je dobio mesto u komitetu direktora Nacionalnog bezbednosnog saveta, tela koje je svemoćno u donošenju odluka. 

"I dalje je teško doneti konačan sud o tome ko kontroliše nivoe moći iza Trampa. Jedan od njih je Majkl Flin, savetnik za nacionalnu bezbednost, a na drugoj strani je Trampov zet Džeret Kušner, koji bi trebalo da bude glavni pregovarač sa stranim vladama. Džejms Matis sa mesta šefa Pentagona tek treba da se dokaže, a njemu sledi put u Aziju", navodi se.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.02.2017. 19:58
Stiven Benon je,uz Dzerada Kusnera,najuticajniji covek u unutrasnjem krugu moci oko Trumpa.Dokaz je i unapredjenje u stalnog clana Saveta za nacionalnu bezbednost,dok su istovremeno degradirani sef Nacionalne obavestajne agencije i predsednik zdruzenog generalstaba,koji vise nisu stalni clanovi istog tela. On je multitalentovan covek-mornaricki oficir,bankar Goldman Sachsa,holivudski producent,urednik brajtbarta nakon smrti osnivaca Endrju Breitbarta.Licno bogatstvo-10 miliona dolara.
Nedelja 05.02.2017. 20:00
Benon je predstavnik Alternativne desnice,koja je protiv mejnstrim konzervativizma u Americi.Alt right se otvoreno zalaze za beli nacionalizam,nativizam,antifeminizam,islamofobiju i homofobiju.Obamina suvise leva i progresivna politika upropastila je Ameriku u proteklih 8 godina i sada ce Trump,pod uticajem glavnog ideologa Benona ispraviti stvari.Grese oni koji misle da je u pitanju samo ekonomski nacionalizam.Ovo je pre svega,kulturno-ideoloski pokret koji ce vratiti Ameriku u njeno pravo i prirodno stanje,za razliku od zlokobne vizije multikulturalne,neoliberalne i politicki korektne Amerike.
Nedelja 05.02.2017. 20:01
Levica se ubi da dokaže kako se radi o ksenofobnim belim supremacionistima a uporno im izmiče, na primer to, da je Trampova rođena ćerka prešla u ortodoksni judaizam i da mu je zet upravo te religije, kao što su i još makar 6 članova užeg kabineta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online