Ponedeljak 30.01.2017.
21:24
Tanjug, Vestionline

Jedan čovek stoji iza Trampovih ideja

Reuters
Donald Tramp je bukvalan

Kako piše "Fajnenšel tajms", Tramp je svega nedelju dana u fotelji predsednika SAD, ali je svet već upoznat s time ko će biti njegove mete.

"Ideja da Tramp treba da bude shvaćen ozbiljno, ali ne bukvalno je mrtva – on je istovetno ozbiljan i bukvalan i on drži svoja obećanja iz kampanje. To je bilo očigledno već posle prva tri dana", navodi se u tekstu. 

Za one koji su zabrinuti zbog moći koja se nalazi u rukama predsednika SAD, njegove akcije su zastrašujuće. 

"Ipak, oni koji su želeli radikalne promene su presrećni i konačno vide da predsednik radi ono što je obećao u kampanji. Niko nije srećniji od Stiva Benona, glavnog stratega u Beloj kući. Ekonomski nacionalizam koji je stigao i njegove kuhinje ga je već učinio centrom moći u Trampovoj administraciji", dodaje se. 

Pored toga, Benon je dobio mesto u komitetu direktora Nacionalnog bezbednosnog saveta, tela koje je svemoćno u donošenju odluka. 

"I dalje je teško doneti konačan sud o tome ko kontroliše nivoe moći iza Trampa. Jedan od njih je Majkl Flin, savetnik za nacionalnu bezbednost, a na drugoj strani je Trampov zet Džeret Kušner, koji bi trebalo da bude glavni pregovarač sa stranim vladama. Džejms Matis sa mesta šefa Pentagona tek treba da se dokaže, a njemu sledi put u Aziju", navodi se.

2024 © - Vesti online