Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 26.01.2017.
17:39
Sputniknews, Vestionline A

Putin pozvao na hitno jačanje oružanih saga

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je u četvrtak na jačanje ruskih oružanih snaga i "borbene sposobnosti" uključujući i skraćivanje vremena za raspoređivanje vojnih jedinica.

Reuters
Putin naredio jačanje snaga

- Značaj kopnenih snaga udruženih sa avijacijom i mornaricom u vojnim konfliktima je visok. Naš zadatak je da im pružimo najbolju hardversku podršku i savremenu opremu kako bi značajno povećali svoje borbene sposobnosti - rekao je Putin, a prenosi Sputnjik.

Ruski predsednik je naglasio i da je mobilnost jedna od glavnih pokazatelja spremnosti kopnenih snaga.

- To se odnosi na transfer jedinica na velike daljine i njihovo brzo raspoređivanje. Moramo da smanjimo vreme za obavljanje takvih delatnosti - dodao je Putin.

On je takođe naglasio da se nada da će ruske oružane snage biti značajno ojačane novim borbenim avionima "mig-35".

- Pre svega želim da vam čestitam na ovom važnom događaju, pred početak probnih letova našeg novog lakog "mig-35" borca - poručio je na video-konferenciji povodom početka testiranja novog modela avijacije.

Putin je rekao i da novi borbeni avion ima poboljšana svojstva, da je opremljen boljim oružjem i sposoban da prati od 10 do 30 ciljeva.

- Veoma se nadam da će naše oružane snage biti znatno ojačane ovim avionom - istakao je.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 26.01.2017. 18:12
Погледајмо реалност. У двадесетом веку на Србе су се сручиле три непријатељске инвазије са Запада. У Првом и Другом светском рату то су били Немци и њихови савезници. Деведесетих година то је била практично интервенција читавог Запада. Последице су трагичне, милионске жртве у два светска рата, стотине хиљада прогнатих и унесрећених Срба деведесетих година прошлог века и огромни територијални губитци, пропала економија . Све је то узалуд , српски политичари примају и даље наредбе са Запада и хрле у загрљај оних који су их уништили и који их уништавају. Русији се обраћају обично када им треба подршка гласача који са симпатијама гледају на Русију или кад им треба каква економска корист или заштита. Ништа искрено јер господари су њихови на Западу.Њихов агит проп је у служби исто тако испирања мозгова народу и придобијању што више присталица за љубав према Западу.
Nedelja 29.01.2017. 23:15
Rusija... ...drzavba sa cca 143 miliona stanovnika ne plasi se cijelog svjeta a sve zahvaljujuci Putinu koji je probudio i previsoki nacionalni ponos kod stanovnistva...u proslom vijeku Zapad je pokusavao u Dva rata,nije uspjeo a 27 miliona poginulih u Drugom ratu nikada se vise nece ponoviti...Zapad,moze pokusati ali ce izgu-biti ili...ce nestati zivot na planeti!...(Srbi u Srbiji probudte se i idite uz iskrene prijatelje a Druzina na vlasti vam i Prijatelji joj...probudite se!)
Nedelja 29.01.2017. 23:17
Rusima svakako stizu bolji dani, jer onako kako im je bilo proteklih 100 godina bilo je mnogo lose, a i danas im nije nesto mnogo bolje.Postoji jedan deo Rusije u kome zive oko 30 miliona stanovnika koji zive relativno dobro, oko 35 milona rusa zivi izvan Rusije a oko 100 miliona jos placu za drugovima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online