Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 13.01.2017.
13:18
sputniknews.com, Vestionline A

Moskva spremna da posreduje između Izraela i Palestine

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je izjavio da je Rusija, kao i pre, spremna da organizuje sastanak lidera Palestine Mahmuda Abasa i premijera Izraela Benjamina Netanijahua.

Reuters
Sergej Lavrov je izjavio da će Rusija pomoći u pomirenju Izraela i Palestine

- Bili smo spremni, kao što znate, još u septembru prošle godine da ugostimo u Moskvi lidere Izraela i Palestine. Spremni smo za to i u ovom trenutku, čim obe strane budu u stanju da potvrde svoju spremnost - rekao je Lavrov na sastanku sa sekretarom Izvršnog komiteta Organizacije za oslobođenje Palestine Saibom Orejkatom.

Lavrov je naveo da Rusija tradicionalno u bliskoistočnom rešavanju krize zauzima poziciju zasnovanu na odlukama Saveta bezbednosti UN.

On je dodao da će naredni sastanak političkih partija Palestine biti održan u Moskvi naredne nedelje na Institutu za istočne studije RAN.

U seprembru je Lavrov izjavio da je Moskva spremna da organizuje palestinsko-izraelske pregovore.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.01.2017. 17:11
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu ocenio je danas kao "beznačajnu" konferenciju o miru na Bliskom istoku u Parizu, čiji je cilj obnavljanje napora za rešavanje izraelsko-palestinskog sukoba. ... "Konferencija koja se danas održava u Parizu beznačajna je, jer Francuskoj i Palestincima služi da Izraelu nametnu uslove suprotne njegovim nacionalnim interesima", rekao je Netanjahu na redovnom nedeljnom sastanku vlade u Jerusalimu.
Četvrtak 19.01.2017. 17:11
Netanjahuova vlada oštro se protivila sazivanju konferencije u Parizu, navodeći da samo direktni pregovori sa Palestincima mogu dovesti do okončanja jednog od najdužih sukoba na svetu. Sa druge strane, Palestinci podržavaju konferenciju, čije je sazivanje inicirala Francuska, tvrdeći da višegodišnji pregovori sa Izraelcima nisu doveli do prekida izraelske okupacije Zapadne obale. Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Mark Ero otvorio je danas konferenciju o miru na Bliskom istoku u Parizu, na kojoj učestvuju predstavnici više od 70 zemalja i međunarodnih organizacija, ali ne i izraelski i palestinski zvaničnici.
Četvrtak 19.01.2017. 17:12
Oko 1.000 ljudi okupilo se večeras u Parizu na poziv jevrejskih institucija u znak protesta zbog međunarodne konferencije u glavnom gradu Francuske posvećene miru na Bliskom istoku ali bez učešća Izraelaca i Palestinaca, javila je agencija Frans pres na licu mesta. "Došli smo da podržimo Izrael kome niko ne može da nametne neki drugi status. Mir može samo da bude postignut u direktnim pregovorima", rekao je predsednik Saveta jevrejskih institucija u Francuskoj Fransis Kalifa. Premijer Izraela Benjamin Netanjahu ocenio je danas kao "beznačajnu" konferenciju o miru na Bliskom istoku u Parizu, čiji je cilj obnavljanje napora za rešavanje izraelsko-palestinskog sukoba. Netanjahuova vlada oštro se protivila sazivanju konferencije u Parizu, navodeći da samo direktni pregovori sa Palestincima mogu dovesti do okončanja jednog od najdužih sukoba na svetu. Sa druge strane, Palestinci podržavaju konferenciju, čije je sazivanje inicirala Francuska, tvrdeći da višegodišnji pregovori sa Izraelcima nisu doveli do prekida izraelske okupacije Zapadne obale.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online