Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 30.12.2016.
12:31
Tanjug, Vestionline A

Asad: Bolji odnosi SAD i Rusije - moguće rešenje za Siriju

"Oružani sukob u Siriji mogao bi da bude rešen ako novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp ispuni svoje predizborno obećanje i popravi veze sa Rusijom", rekao je sirijski predsednik Bašar al-Asad.

Reuters
Bašar al Asad poručuje Rusiji i SAD-u da izglade svoje odnose, što će doprineti kraju krize i kraju terorizma

- Dobri odnosi između dve supersile koristiće skoro celom svetu, uključujući male države poput Sirije. U tom smislu, možemo reći da je rešenje za Siriju moguće - istakao je sirijski predsednik u intervjuu za italijanski Kanal 5.

S tim u vezi, Asad je napomenuo da je oprezan optimista jer ne zna kakvu će politiku Tramp voditi u pogledu Bliskog istoka generalno i kako će komunicirati s raznim lobističkim grupama u SAD, uključujući one koje se protive bilo kakvom rešenju u Siriji i bilo kakvom poboljšanju veza sa Rusijom, prenosi Tas s.

Asad je, takođe, optužio Zapad da cilj promene režima na Bliskom istoku stavlja iznad borbe protiv terorizma.

- Koren problema je sada podrška Zapada terorističkim grupama, možda ne Islamskoj državi, ali podrška drugim grupama koje Zapad naziva "umerenim" ili "belim šlemovima" kako bi prikrio njihovu prirodu i postigao sopstvene političke ciljeve - rekao je on.

Asad kaže da se upravo zbog toga ništa ne menja u Evropi kad je reč o terorizmu, pa teroristi i dalje izvode napade nesmeteno, jer zapadni zvaničnici ne žele da to pitanje ozbiljno rešavaju.

Sirijski predsednik ukazuje da je moderni terorizam ukorenjen u verskoj doktrini vehabizma.

- Ako želite da rešite problem terorizma, morate da uništite njegovu srž, ideologiju vehabizma -  istakao je Asad.

On smatra da evropske države moraju pre svega da prestanu da podrzavaju teroriste i ukinu blokadu koja, kako gaše, guši njegovo stanovništvo.

- Evropljani najpre moraju da shvate da rešenje za sukob leži u rukama Sirijaca - zaključio je sirijski predsednik.

POVEZANE VESTI

Utorak 03.01.2017. 18:30
Osim vehabizma terorizam je ukorenjen i u zapadnim "demokratijama". Zapadne demokratije smatraju vrhunskim civilizacijskim dostignucem njihovo zapadno drustvo i svi ostali koji se ne slazu sa njima su nedemokrate i teroristi. Oni napadaju i unistavaju male zemlje (poput Srbije) koje bi zelele da vode svoju politiku. Uostalom pogledajte pisanje srpskih novina o teroristickim napadima u Francuskoj, Engleskoj i svuda drugde a pogledajte njihove tekstove o Srbiji i Srpskom narodu o tragediji Ruskog aviona i ostalo. Oni ce platiti za sve sto su ucinili na ovaj ili onaj nacin. Bog ljudima prasta sve djavolima nista.
Petak 30.12.2016. 12:53
Kao odgovor na proterivanje ruskih diplomata, Rusija je donela odluku da zatvori "Anglo-American school" u Moskvi. U toj skoli skoluje se 1200 decce americkih i engleskih diplomata i raznih biznismena.Zatvara se i odmoraliste u Serrebranij Bor, namenjen americkih diplomata. Epa NAZDRAVLJE !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online