Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 21.12.2016.
20:33
Informer.rs A

"Tajne službe NATO-a stoje iza atentata na Karlova"

Vojni savez NATO, na čelu sa SAD, kriv je za ubistvo ruskog ambasadora Andreja Karlova u ponedeljak u Ankari, smatra šef spoljnopolitičkog komiteta ruske Dume Aleksej Puškov.

Reuters
Sveopšta antiruska histerija doprinela tragediji u Ankari

On je uveren da je atentat na ruskog diplomatu, koji je izveo bivši policajac Mevlut Mert Altintaš (22), samo posledica antiruske kampanje koju Amerika i druge članice Alijanse vode preko zapadnih medija.

Puškov objašnjava da NATO može da se istakne kao organizator napada jer je stvorio opštu histeriju oko situacije u Alepu i tako podstakao ekstremiste da napadnu Rusiju.

- Ovo ubistvo posledica je stalnih zapadnih napada na Rusiju. Amerika i NATO za sve grehove i zločine ovoga sveta krive Moskvu, koja ih nije počinila. Potpuno ignorišu radikalne militante u Alepu i celoj Siriji i tako stvaraju lažnu sliku o tome šta se dešava. Sve je to doprinelo ovom terorističkom napadu u Ankari - smatra ruski poslanik.

On dodaje da je svejedno da li je ubica delovao samostalno ili u ime neke grupe.

- Svakako je odlučio da se osveti za rusko delovanje u Siriji. Atentat je rezultat antiruske histerije, koju je Zapad stvorio, a koju podržava deo turskog društva. Ovo bi trebalo da bude ozbiljan signal turskim vlastima da je došlo vreme da zaustave, bar u svojoj zemlji, antirusku propagandu - naveo je Puškov.

Klincevič: NATO je organizovao ubistvo

Da je NATO umešan u atentat na ambasadora Karlova, smatra i ruski poslanik Franc Klincevič. On je, međutim, uveren da su tajne službe Alijanse organizovale krvavi napad.

- To je bila planirana akcija. Svi su znali da će Karlov biti na otvaranju izložbe. Najverovatnije pripadnici tajnih službi NATO stoje iza atentata. To što se dogodilo je teška provokacija Rusije - naveo je Klincevič, inače zamenik predsedavajućeg komiteta za odbranu i bezbednost gornjeg doma ruskog parlamenta.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.12.2016. 21:10
Вашингтон без рата не може да живи.Сваке године у некој држави света изазове рат а затим пљачка те државе.Вашингтон је изазвао све ратове и револуције у свету.Вашингтон је изазвао и рат на Балкану.Вашингтон је потплатио муслимана Рамиз Делалић да почне рат у Босни. 1 марта 1992.год. током српске свадбе испред Старе цркве на Башчарији у Сарајево криминалац и припадник зелених беретки Рамиз Делалић пуцњем из пиштоља убиио младожењиног оца Николу Гардовића и ранио свештеника Раденка Миковића.Одлуку о коначном разбијању Југославије Ватикан је покренуо меморандумом државама КЕБСа 26 новембра 1991.год. све је договорено на састанку папе Јована Павла II са немачким министром Геншером .
Sreda 21.12.2016. 21:48
БОТОВИ избрисали све коментаре јер не дозвољавају да се критикује фашиистички запад . не дозвољавају ни да се критикују ни муслимани .фашиисти изволите избришите и ове коментаре .
Sreda 21.12.2016. 21:47
БОТОВИ избрисали све коментаре јер не дозвољавају да се критикује фашиистички запад . не дозвољавају ни да се критикују ни муслимани .фашиисти изволите избришите и ове коментаре .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online