Sreda 21.12.2016.
20:33
Informer.rs

"Tajne službe NATO-a stoje iza atentata na Karlova"

Reuters
Sveopšta antiruska histerija doprinela tragediji u Ankari

On je uveren da je atentat na ruskog diplomatu, koji je izveo bivši policajac Mevlut Mert Altintaš (22), samo posledica antiruske kampanje koju Amerika i druge članice Alijanse vode preko zapadnih medija.

Puškov objašnjava da NATO može da se istakne kao organizator napada jer je stvorio opštu histeriju oko situacije u Alepu i tako podstakao ekstremiste da napadnu Rusiju.

- Ovo ubistvo posledica je stalnih zapadnih napada na Rusiju. Amerika i NATO za sve grehove i zločine ovoga sveta krive Moskvu, koja ih nije počinila. Potpuno ignorišu radikalne militante u Alepu i celoj Siriji i tako stvaraju lažnu sliku o tome šta se dešava. Sve je to doprinelo ovom terorističkom napadu u Ankari - smatra ruski poslanik.

On dodaje da je svejedno da li je ubica delovao samostalno ili u ime neke grupe.

- Svakako je odlučio da se osveti za rusko delovanje u Siriji. Atentat je rezultat antiruske histerije, koju je Zapad stvorio, a koju podržava deo turskog društva. Ovo bi trebalo da bude ozbiljan signal turskim vlastima da je došlo vreme da zaustave, bar u svojoj zemlji, antirusku propagandu - naveo je Puškov.

Klincevič: NATO je organizovao ubistvo

Da je NATO umešan u atentat na ambasadora Karlova, smatra i ruski poslanik Franc Klincevič. On je, međutim, uveren da su tajne službe Alijanse organizovale krvavi napad.

- To je bila planirana akcija. Svi su znali da će Karlov biti na otvaranju izložbe. Najverovatnije pripadnici tajnih službi NATO stoje iza atentata. To što se dogodilo je teška provokacija Rusije - naveo je Klincevič, inače zamenik predsedavajućeg komiteta za odbranu i bezbednost gornjeg doma ruskog parlamenta.

2024 © - Vesti online