Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 19.12.2016.
08:51
Vestionline A

Tramp odbrusio Kinezima: Zadržite dron koji ste nam ukrali!

Kinesko Ministarstvo odbrane saopštilo je da će vratiti malu američku naučno-istraživačku podmornicu na daljinsko upravljanje koju je pre dva dana zaplenila u Južnom kineskom moru, ali je novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp poručio Pekingu da može da je zadrži.

Reuters
Tramp nastavlja verbalni rat sa Kinom

- Ne želimo da nam vrate "dron" koji su nam ukrali. Neka ga zadrže - napisao je Tramp na Tviteru.

Pošto je Pentagon ranije saopštio da je s Kinom "postigao sporazum o vraćanju drona", Trampova poruka je nagovestila mogućnost daljeg produbljivanja tenzija između Pekinga i Vašingtona, već izazvanog nedavnim Trampovim stavom o Tajvanu koji je uvredio Peking.

Kineski ratni brod je u četvrtak u Južnom kineskom moru zaplenio malu podmornicu za koju je Pentagon naveo da pripada američkom brodu za okeanska istraživanja, a potom uputio diplomatski protest i zvanični zahtev za vraćanje plovila.

Portparol kineskog Ministarstva odbrane Jang Judžun rekao je  da je u Južnom kineskom moru u četvrtak primećen "neidentifikovani uređaj" i dodao da ga je kineski brod zaplenio radi "ispitivanja i provere kako bi se sprečila opasnost po bezbednost plovidbe".

Judžun je naveo da je, pošto je utvrđeno da se radi o američkom podvodnom plovilu bez posade, Peking odlučio da uređaj vrati Vašingtonu.

Portparol Pentagona Piter Kuk potvrdio je da je sa Kinom "postignut sporazum o vraćanju plovila", ali je Tramp posle mitinga na kojem je svojim pristalicama zahvalio što su glasale za njega, na Tviteru kritikovao dogovor.

POVEZANE VESTI

Sreda 21.12.2016. 19:46
Podvodni dron, koji je zaplenila kineska mornarica, samo je "vrh ledenog brega" američkog vojnog nadzora u Južnom kineskom moru, ocenio je zvaničan list Komunističke partije Kine Pipls dejli. "Dron koji se pojavio u Južnom kineskom moru samo je vrh ledenog brega u američkoj vojnoj strategiji na Kinu", navodi se u komentaru tog državnog medija.
Sreda 21.12.2016. 19:47
Malo vam zalutala igracka, braco Amerikanci? Vratice vam je, samo da je lepo iskorpiraju, pa cete opet moci da se igrate ;) ipak je daleko od kuce odmakla, zar vas nije bas ni malo sramota?
Sreda 21.12.2016. 19:46
Tramp je ranije na Tviteru oštro reagovao na vest o američkom podvodnom dronu koji je kineska mornarica zaplenila u Južnom kineskom moru. "Kina ukrade istraživački dron mornarice SAD u međunarodnim vodama - iščupa ga iz vode i odnese u Kinu u činu bez presedana", tvitovao je Tramp.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online