Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 14.12.2016.
12:48
Vestionline A

Predviđanja stručnjaka: Putin pobeđuje u Siriji, SAD puca iznutra

Analitičari koji su predvideli Bregzit i pobedu Donalda Trampa u SAD napravili su nove moguće scenarije za narednu godinu, predviđajući Putinov trijumf u sporu sa Zapadom i raskol unutar SAD.

Reuters
I zapad će priznati ruske interese: Vladimir Putin

Novinska agencija “Blumberg” objavila je “Vodič kroz 2017. za pesimiste” i predvidela da bi Trampov izolacionizam i ruski predsednik Vladimir Putin mogli da postave težak izazov pred Angelu Merkel.

Nemački kancelar će morati da bira – da predvodi naoružavanje EU ili da postigne dogovor sa Putinom u vezi sa podelom sfera uticaja u Istočnoj Evropi. Putin će, prema tom scenariju, opozvati hakere i avione i pristati da se ne meša u pitanja SAD i EU, a zauzvrat, Merkel i Tramp priznaće ruske interese u Ukrajini, Belorusiji i Siriji.

Rublja će rasti kako se Rusija bude vraćala na svetsko tržište, a za Putina to će značiti vraćanje ruskog prestiža 26 godina nakon kolapsa SSSR-a i on će početi da se sprema za penziju nakon još jednog predsedničkog mandata.

Trampova popularnost rašće u prvim sedmicama vladavine, ali će uslediti novi talas protesta nakon njegove inauguracije, kada potpiše prve izvršne naredbe kojima poništava Obaminu ostavštinu.

Biće stvoren pokret u kojem se spajaju studenti, pripadnici pokreta “Crni životi su bitni”, bivši pripadnici pokreta “Okupirajmo Vol strit” i anarhisti. Tramp će nastojati da uvede vanredne mere i policijski čas u najvećim gradovima, predviđaju “Blumbergovi” analitičari.

Kalifornija se pretvara u centar otpora Trampu, a neki taj pokret nazivaju “Kalegzit”. Milijarderi Elon Mask i Šeril Sandberg pripremaće savez protiv Trampa za 2020. godinu. Ti događaji stvoriće duboku podelu unutar Trampove vladajuće koalicije. Republikanci se u Kongresu dele na dve grupe, a članovi Trampove vlade okreću se jedni protiv drugih.

Deonice banaka, metaloprerađivačkih kompanija i firmi za zaštitu rastu u prvim mesecima Trampove ere, ali će nakon toga deonice Gugla, Fejsbuka i Elpa padati dok se pogoršava okršaj između Trampa i milijardera iz Kalifornije. Pesimistički scenario za 2017. godinu, kako ga nazivaju u “Blumbergu”, predviđa i pad Kine u najdublju recesiju u modernom dobu.

Glasači širom Evrope, prvo u Holandiji, dovode na vlast populističke vođe koje žele da ojačaju granice i prekinu sporazume o slobodnoj trgovini. Marin le Pen postaje predsednik Francuske i održava referendum o napuštanju EU, a u Italiji pokret “Pet zvezdica” komičara Bepa Grila dolazi na vlast na vanrednim izborima i smesta sprovodi referendum o vraćanju lire kao državne valute…

POVEZANE VESTI

Petak 16.12.2016. 23:08
Рецимо, Америка и Енглеска су покушале да зајашу Медведа на коленима, уморног, исцрпљеног, банкротираног. И ја бих таквог медведа јахала. И хебга, Медвед се усправи, отресе их , пљуне у шаке и почне их ломити ко трску по Сирији. Они њему санкционишу вилицу, уз велику наду да ће од глади ускоро пасти на ду-пе, али само после 2 године меда седи, вошти их и даље по Сирији и заслађује се боршчом.....
Petak 16.12.2016. 23:10
Па УСА није успела да растури Русију ни кад је Русија банкротирала. Мислиш да ће Русија бити моћнија у време банкротства Америке, него што је Америка била моћна у време банкротства Русије? Неће. То су велике силе и само директан напад једне на другу може довести до туче. Ја сматрам да се то не може догодити, јер обе силе знају да им је сукоб једне сдругом – тачка без повратка......
Petak 16.12.2016. 23:11
Немачки канцелар ће морати да бира – да предводи наоружавање ЕУ или да постигне договор са Путином у вези са поделом сфера утицаја у Источној Европи. Путин ће, према том сценарију, опозвати хакере и авионе и пристати да се не меша у питања САД и ЕУ, а заузврат, Меркел и Трамп признаће руске интересе у Украјини, Белорусији и Сирији.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online