Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 11.12.2016.
20:29
rs.sputniknews.com A

Još nema dogovora Rusije i SAD o izlasku boraca iz Alepa

"Rusija i SAD još uvek nisu postigle saglasnost o izlasku boraca iz sirijskog Alepa", izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

Reuters
Situacija u Alepu i dalje kritična

- To što zapadne agencija javljaju nije uvek u skladu sa realnošću. Važno je da Rusija i njene snage u Siriji već duže vreme preduzimaju sve mere kako bi se u Alepu stvorili uslovi za bezbedan izlazak onih koji se tamo nalaze - rekao je on.

Prethodno je agencija "Rojters" saopštila da su Rusija i SAD navodno obezbedile izlaz borcima Nusra fronta iz istočnog Alepa, kao i da to može biti sprovedeno već u narednih 48 sati.

Prema rečima Rjabkova, pitanje izlaska boraca iz Alepa će se rešavati i dalje, budući da SAD insistiraju na tome da se obezbedi potpuna sloboda kretanja svima onima protiv kojih se sada bore vladine snage.

- Iz tog razloga ni o kakvom zajedničkom predlogu koji bi potom razmatrala opozicija ne može biti ni reči. Nejasno je na kakve se izvore pozivaju agencije koje objavljuju takvu informaciju - ocenio je ruski diplomata.

Istovremeno, Rjabkov je dodao da Moskva konstatuje određen uspeh na susretima stručnjaka Rusije i SAD o Siriji u Ženevi, iako se taj proces odvija izuzetno sporo.

- Još uvek nailazimo na pokušaje SAD da iskoriste taj kanal kako bi uticale na situaciju na terenu u onim mestima gde je njima i njihovim štićenicima to potrebno - rekao je on i dodao da je to za Rusiju neprihvatljivo, te da upravo to stvara mnoštvo problema kada je reč o postizanju krajnje saglasnosti.


 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.12.2016. 00:34
sad_evropa Ajde fino ti nama sad priznaj ko ti pise te tekstove , jer svi znamo da ti nisi u stanju sastaviti u povezanu cjelinu vise od pet rijeci. A ako si slucajno naucio " Copy -Paste" onda nam kazi gdje pronalazis te gluposti da vidimo ko ih pise. PS. Za odgovor nemoj upotrebljavati vise od 5 ( pet) , ponavljam 5 (pet) rijeci. Da ne bi doslo do zbrke u tvojoj napacenoj glavi.
Ponedeljak 12.12.2016. 09:00
Sta bre Putina briga za ISIS (to su njegovi) , on gazi Istocni Alepo tamo gde je Asadova opozicija , civili , zene , deca .... Ajd sad Rusi da li Amerika naoruzava - OPOZICIJU ( koju vi nazivate teroristima ) ili ISIS koji su ruski ZEMLJACI (95% boraca tkzv. Islamske Drzave su Cerkezi , Baskiri , Cuvasi , Udmurti , Jakuti , Tivi , Altaji , Ceceni , Dagestanci .... ruske gore list ) ? Nego , gle cuda , njima ni dlaka sa glave da fali !!! ??? Rusi bas nijedanom da bombarduju Rakku (tkzv. glavni grad tkzv. Islamske Drzave - "centar Sirije") tj. ISIS-ovce ali zato sravnise Alepo (borci Asadove opozicije) sa zemljicom crnom !!! ??? Licemerna i suplja ruska prica kruzi kako su ISIS i Kurdsko&Sunitska opozicija ISTO . Asad pripada manjinskoj grupaciji (siitski Alavit) i kao manjina pokusao je brutalnom represijom , terorom i tiranijom da sacuva vlast . Sve do dolaska Putina koji ga je u svemu premasio i prevazisao . Putinov krvavi pir je trajao sve dok se podmukla SOTONSKO-KREMALJSKA PIJAVICA nije dovoljno decje krvi napila (broj poginule dece u Istocnom Alepu vise se ne broji stotinama vec hiljadama) !!! Vampir vuce (krv) inspiraciju od svojih predaka Ivana Groznog i deda Staljina !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online