Nedelja 11.12.2016.
20:29
rs.sputniknews.com

Još nema dogovora Rusije i SAD o izlasku boraca iz Alepa

Reuters
Situacija u Alepu i dalje kritična

- To što zapadne agencija javljaju nije uvek u skladu sa realnošću. Važno je da Rusija i njene snage u Siriji već duže vreme preduzimaju sve mere kako bi se u Alepu stvorili uslovi za bezbedan izlazak onih koji se tamo nalaze - rekao je on.

Prethodno je agencija "Rojters" saopštila da su Rusija i SAD navodno obezbedile izlaz borcima Nusra fronta iz istočnog Alepa, kao i da to može biti sprovedeno već u narednih 48 sati.

Prema rečima Rjabkova, pitanje izlaska boraca iz Alepa će se rešavati i dalje, budući da SAD insistiraju na tome da se obezbedi potpuna sloboda kretanja svima onima protiv kojih se sada bore vladine snage.

- Iz tog razloga ni o kakvom zajedničkom predlogu koji bi potom razmatrala opozicija ne može biti ni reči. Nejasno je na kakve se izvore pozivaju agencije koje objavljuju takvu informaciju - ocenio je ruski diplomata.

Istovremeno, Rjabkov je dodao da Moskva konstatuje određen uspeh na susretima stručnjaka Rusije i SAD o Siriji u Ženevi, iako se taj proces odvija izuzetno sporo.

- Još uvek nailazimo na pokušaje SAD da iskoriste taj kanal kako bi uticale na situaciju na terenu u onim mestima gde je njima i njihovim štićenicima to potrebno - rekao je on i dodao da je to za Rusiju neprihvatljivo, te da upravo to stvara mnoštvo problema kada je reč o postizanju krajnje saglasnosti.


 

2024 © - Vesti online