Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 09.12.2016.
03:00
S. J. - Vesti A

Merkelova oduvek slušala Vašington

Šef Poslaničkog kluba Levice u nemačkom parlamentu, Sara Vagenkneht, ističe da je nemačka kancelarka Angela Merkel oduvek podržavala američku hegemoniju i sve akcije NATO-a. Ona kritikuje i socijalnu politiku Merkelove, koja je upravo na kongresu svoje stranke u Esenu ponovo izabrana za šeficu CDU i pritom već najavila da ulazi u borbu za novi, četvrti mandat na čelu vlade u Berlinu. U toj fotelji je od novembra 2005. godine.

Reuters
Glasanje na kongresu: Merkelova i Šojble 

Sirotinja protiv demokratije

Tokom mandata Angele Merkel u Nemačkoj se produbljivalo socijalno raslojavanje, pa ima mnogo ljudi koji osećaju da su ih političari ostavili na milost i nemilost sudbini i koji više ne podržavaju demokratiju, upozorava Vagenknehtova.

Okrnjena podrška

Od aprila 2000. godine Merkelova vodi nemačke demohrišćane, ali je u Esenu dobila podršku samo 89,5 odsto delegata na kongresu CDU, što je najmanje od 2004. godine.

Ona ukazuje da Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD) nema jakog kandidata, pa da zbog toga "postoji opasnost da će gospođa Merkel ostati kancelarka još četiri godine".
Sara Vagenkneht kritikuje stav Evropskog parlamenta o "ruskoj propagandi" i napade na Raša tudej (RT) i Sputnjik.

Nema sukoba sa Trampom

Ona, ipak, smatra da Tramp "nije dovoljno predvidiv", ali ne veruje da će se zvanični Berlin, koji je imao odlične odnose sa administracijom Baraka Obame, odlučiti za konflikt sa Trampom ukoliko se promeni američki spoljnopolitički kurs.

- Naravno da postoje uticaji na medije. Postoje i dokazani uticaji SAD na evropske medije. U Nemačkoj postoje novinari koji su u tesnoj vezi sa Amerikom - ističe ona.

Reuters
Sara Vagenkneht

 

Rusija je "veliki sused"

Vagenknehtova smatra da je potpuno apsurdno stavljati znak jednakosti između tzv. Islamske države, Al Kaide i ruskih medija, što čini Evropski parlament. Ona ukazuje da bi Nemačka i Evropa trebalo da tretiraju Rusiju kao "velikog suseda" i da sa njom žive u miru.

U intervjuu za RT, Vagenknehtova navodi da bi nova američka administracija sa Donaldom Trampom na čelu mogla da ostvari savez sa Rusijom u Siriji kako bi islamisti bili pobeđeni.

Zaoštrila migrantsku politiku

Nemački mediji su u prvi plan isticali da je Merkelova uoči partijskog kongresa promenila raniju politiku "dobrodošlice" prema izbeglicama i da je tim zaokretom ojačala svoju uzdrmanu poziciju. Neke ankete pokazuju da u ovom času 55 odsto Nemaca smatra da ona treba da nastavi kancelarski posao, a zvanična podrška stigla joj je iz najbogatije nemačke pokrajine Baden-Virtemberga, koja je uz Bavarsku, među prvima na udaru talasa neželjenih pridošlica, pišu nemački mediji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.12.2016. 19:55
Наравно да слуша Фашингтон! Газде су је и поставиле ту гдје јесте....прича то што прича и понаша се како понаша....Као лутка на концу.....( а те конце повлаче далеко преко баре)......!!!
Petak 09.12.2016. 19:35
AMERIKA je NEDOKUCIVA i NEDOSTIZNA ! Vojska SAD je najveca i najjaca sila od Big Beng-a (velikog praska) ! Najjaca sila IKAD , pobednica i saveznik Srbije u dva SVETSKA RATA . SAD je udomila Teslu i Pupina , ljude , genije koji su ziveli ispred svog i danasnjeg vremena (Rusija udomljava Miru , Marka , Kadijevice , Karice ...) . Srbija MORA da pocne VODITI politiku !!! Politika nije isto sto i rusofilski INAT , sve bude ali i prodje . Kneginja Milica i veliki vojskovodja Tursko-osmanske imperije (prosvetitelj i vladar) , sin i despot Stefan Lazarevic su SACUVALI svoj narod . Srbiju ! Ovo su VELIKE ISTINE , a zasigurno NE Markovi konaci !!! Ostavimo se vec jednom tih Markovih konaka , Markovih konaka , Markovih konaka ..... i ruskih praznih obecanja , ruskih skaski , potemkinovih sela i ruskih naucno fantasticnih filmova ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online