Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.12.2016.
12:21
blic.rs A

Džonson u problemu zbog posete Beogradu: I Srbima bilo neprijatno

Laburistička partija pozvala je šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona da objasni zbog čega je službenu posetu Beogradu koristio za promociju svoje knjige "Faktor Čerčil". Naime, kako piše Gardijan, drugog dana svoje posete beogradu Džonson je, umesto za službene zadatke, vreme iskoristio za samopromociju i davanje autograma.

Tanjug
Ne može čovek više ni da se promoviše gde hoće: Boris Džonson

Laburistička parija, najveća opoziciona snaga u Britaniji, pozvala je ministra spoljnih poslova da objasni zbog čega je umesto da razgovara o državnim stvarima, davao autograme u beogradskoj knjižari.

Iz Forin ofisa stiglo je saopštenje u kom se navodi da Džonson nije znao da će biti dočekan na taj način. Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije navelo je da su Džonson i njegovi asistenti izričito zamolili da poseta knjižari ne bude u znaku njegove knjige o Čerčilu, te da je šef diplomatije bio "poprilično postiđen" kada je video da su u knjižari postupili potpuno suprotno.

- Gospodin Džonson je iz pristojnosti potpisao nekoliko kopija knjige i razgovarao sa par ljudi o tome, ali nikada nije pokušao da privatne interese stavi ispred tog putovanja. Misliti da je promovisao svoju knjigu u Beogradu bilo bi potpuno pogrešno - rekao je izvor iz Džonsonovog tima "Gardijanu".

Oglasila se i portparolka britanskog Forin ofisa.

- Boris Džonson je pozvan da bude gost u najstarijoj knjižari u Beogradu kako bi govorio o slobodi i pravima medija. Knjižara je odlučila da mu ukaže čast tako što će na svojim policama istaći njegove knjige - rekla je portparolka.

Međutim, "Gardijan" navodi da ni vlastima u Beogradu nije bilo prijatno što je Džonson najviše vremena pričao o svojoj knjizi, a ne o ozbiljnim političkim dešavanjima, poput izbora Donalda Trampa za predsednika SAD ili o posledicama Bregzita.

Ministar laburističke vlade u senci Endrju Gvajn zahteva od Džonsona da lično objasni o čemu se radi.

- Odgovornost Borisa Džonsona je da vodi Ministarstvo spoljnih poslova, a ne da utabava put za bolju prodaju svojih knjiga. Konzervativci bi trebalo da se brinu o tome kako da naša zemlja krene napred. Nažalost, njihova glavna briga je ispunjenje sopstvenih interesa - rekao je Gvajn i dodao da je ovo samo još jedan znak koliko je Džonson nekvalifikovan za poziciju koju obavlja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online