Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 08.11.2016.
08:30
Vestionline A

Amerikanci poslali Apače u Mosul

"Sjedinjene Američke Države koriste jurišne helikoptere "apače" u borbi za Mosul, koji se nalazi u rukama Islamske države (ID)", saopštio je Pentagon.

commons.wikimedia.org/www.army.mil
Amerikancima za pobedu nad ID potrebni i Apači

Prema rečima portparola Pentagona Pitera Kuka, američka vojska, koja pomaže iračkim snagama, koristi nekoliko helikoptera apača protiv vozila sa eksplozivom, koje džihadistička grupa koristi za ubilačke bombaške napade. On je ocenio i da ti helikopteri imaju značajan efekat.

- Očekujemo da će njihova okretnost i preciznost nastaviti da omogućava napredak iračkim snagama u onome za šta smatramo da će biti teška borba - dodao je Kuk. Međutim, SAD koristi samo nekoliko tih helikoptera, a zvaničnici kažu da je reč o jednocifrenom broju helikoptera.

Pre angažovanja u Mosulu, američka vojska je koristila apače samo povremeno za borbene operacije protiv džihadista, posebno u dolini reke Tigar u junu. Njihovo korišćenje odražava rastući nivo rizika koji je administracija predsednika Baraka Obame morala da prihvati kako bi porazila ID, naveo je AFP. Helikopteri apač lete niže i sporije od borbenih helikoptera i bombera, čineći ih mnogo ranjivijim za neprijatelja i povećavajući rizik od žrtava.

POVEZANE VESTI

Sreda 09.11.2016. 19:37
Amerika sa svojim pajtašima takozvanim "zapadom", - u svom pohodu da vlada svetom, nije razorila zemlje Bliskog Istoka i izazvala međusobna verska i nacionalna trvenja, stvorila "džihadiste", muslimanske ekstremiste, teroriste i njihove organizacije, muslimansku-versku državu, da bi uvela demokratiju i ljudske slobode!!! To je činila u svom ekspanzionističkom pohodu za osvajanje sveta, svetska bogatstva - ali nije očekivala, da će njeno delovanje izazvati dvosmerne reakcije! Zbog toga je sumnjiva i borba, koju vodi sa teroristima, islamskom državom, - izgleda do podne snabdeva oružjem, a po podne igra se ratom!!! Čudno je, da za pet godina uz svu silu kojom raspolaže - praktično nije bilo vidljivog uspeha! Akcije Rusije u Siriji, od prvog dana su osuđene, potencirajući pitanje "civilnih žrtava", uz pokretanja prave kakafonije od NVO, raznih "međunarodnih humanističkih" organizacija, do UN i lično Ban Ki Majmuna!!! Sada u slučaju aktivnosti u Iraku, - sve je zanemelo!!!...Zašto?!!...
Sreda 09.11.2016. 19:38
Dokaz da se drugim arsinima meri Sta radi SAD. sa civilima a CIM Rossija prdne na velika zvona kroz CEO svet idu negativne poruke ,cak i podmetanja onoga sto nije ucinjeno.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online