Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.11.2016.
03:17
B. Božin - Vesti A

Silovatelji pobegli u Srbiju?

Trojica mladića, koji su u Hamburgu nedavno osuđeni na uslovne zatvorske kazne zbog učešća u silovanju 14-godišnje devojčice, po svemu sudeći su s porodicama pobegli iz Nemačke u Srbiju, tvrdi nemački "Bild am zontag". List je ovu tvrdnju izneo nakon što su novinari pokušali da stupe u kontakt s porodicom jednog od osuđenih silovatelja.

Reuters
Da li su silovatelji pobegli od pravde?

"Bild am zontag" je više puta pisao o slučaju koji se dogodio posle pijanke 11. februara i oštro osudio blage presude za grupno silovanje 14-godišnje Nikol, posle kojeg su četvorica mladića devojku polunagu "kao komad đubreta", kako je to rekao sudija Georg Halbah, izbacili u dvorište gde se gotovo smrzla.

Denis M. (14), Aleksandar K. (16) i Živorad S. (17) su dobili uslovne kazne, a članovi njihovih porodica su već u sudnici počeli da slave zbog ovakvog epiloga suđenja! Rođak jednog od osuđenih je čak rekao: "Dobra presuda, moj rođak uskoro izlazi", a zatim pokazao srednji prst kamermanima.

Slučaj je zbog blagih kazni izazvao veliku buru u nemačkim medijima, a državni tužilac je odmah uložio žalbu. Trenutno se proverava hoće li proces ponovo biti pokrenut, ali problem je što vlasti ne znaju gde se nalaze trojica osuđenih maloletnika. Zna se samo da je četvrti iz te grupe silovatelja, Boško P. (21), u zatvoru, budući da je osuđen na četvorogodišnju robiju.

Dr Kaj Vantcen, portparol suda u Hamburgu, izjavio je da optuženi nisu zadržani u istražnom zatvoru pošto je sud procenio da ne postoji opasnost od bekstva. "Bild am zontag" je potom pokušao da nađe osuđene mladiće i ustanovio da su se oni iselili iz stana u kojem je silovanje počinjeno. Vlasniku stana nisu, kako je to u Nemačkoj uobičajeno, ostavili novu adresu na koju bi trebalo da im se šalje pošta koja bi eventualno stigla posle njihovog preseljenja, a vlasnik stana tvrdi da je preko raznih veza saznao da je porodica otišla u Srbiju!

Glumili pokajanje?

Tokom suđenja Boško P. je tvrdio da je 14-godišnja Nikol sama pristala na sve što se dešavalo, dok su ostali optuženi na procesu zatvorenom za javnost priznali delo, ali ostaje nedoumica da li su samo glumili pokajanje!
- Imamo utisak da se zaista stide što su učinili nešto što ni sebi ne mogu da objasne. Možda će se javnosti ovo činiti kao blaga kazna, ali maloletnici moraju da se fokusiraju na obrazovanje, a ne na kažnjavanje - rekao je tada predsednik sudskog veća Georg Halbah.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online