Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.10.2016.
19:50
B. B. - Vesti A

Iz suda na slobodu

Pijanka koju su 11. februara u stanu u Hamburgu organizovala četvorica mladića poreklom iz Srbije pretvorila se u grupno silovanje maloletne Nikol (14).

pixabay.com
Svi osim jednog priznali kaznu

Sada je to silovanje dobilo sudski epilog i četvorica mladih Srba, zajedno sa njihovom vršnjakinjom iz Nemačke, osuđeno je zbog seksualnog napada na osobu nemoćnu da pruži otpor. Osim toga, njima je na teret bilo stavljeno i maltretiranje flašama i drugim predmetima, a u optužnici je pisalo i da su silovatelji posle svega onesvešćenu maloletnicu polugolu ostavili da leži u dvorištu.

Od smrzavanja ju je spasao slučajni prolaznik koji je primetio devojčicu koja je imala samo donji veš, a kada je primljena u bolnicu temperatura joj je bila 35,4 stepena.

Od petoro optuženih najtežu kaznu je dobio najstariji Boško P. (21) koji je osuđen na četiri godine zatvora, dok su ostali dobili uslovne kazne sa rokom provere od tri godine! Ukoliko u tom periodu ponovo prekrše zakon biće im aktivirana kazna po kojoj je Živorad S. (17) osuđen na dve godine maloletničkog zatvora, Aleksandar K. (16) na 20 meseci, a Denis K. (14) na 16 meseci zatvora. U bandi silovatelja bila je i Liza H. (15) koja je sve vreme telefonom snimala šta se dešava i pritom podsticala napadače i ona je takođe dobila uslovnu kaznu od godinu dana maloletničkog zatvora.

Osim Boška P, koji je najtežu kaznu dobio i zbog toga što je do kraja tvrdio da je 14-godišnja žrtva sama pristala na sve što se dešavalo, ostali su na procesu zatvorenom za javnost priznali delo.

Drugarica je namamila

Tokom suđenja je utvrđeno da je žrtvu u kuću gde su je silovali namamila devojčica Lisa H. Ona je pozvala Nikol da se pridruži dečacima koji su ih čekali. Nikol je u sudnici rekla da je bila malo nervozna zbog toga, ali je ipak pristala jer se osećala sigurno upravo zato što je tu bila i druga devojčica. Međutim, tamo su je najpre napili, a zatim jedan po jedan silovali. Nikol je ispričala da se jedva seća šta se događalo kobne večeri, ali je sve utvrđeno pregledom snimka koji je mobilnim telefonom zabeležila Lisa.

- Imamo utisak da se zaista stide što su učinili nešto što ni sebi ne mogu da objasne. Možda će se javnosti ovo činiti kao blaga kazna, ali maloletnici moraju da se fokusiraju na obrazovanje, a ne na kažnjavanje - rekao je predsednik sudskog veća.

Osuđeni mladići i devojke moraće da posećuju terapije i redovno idu u školu jer će, u suprotnom, uslovna kazna biti pretvorena u zatvorsku.

Porodice slavile u sudnici

Dnevnik "Bild" piše da su srpske porodice počele da slave čim su u sudnici čule reč "uslovno", dok čitava Nemačka diskutuje o blagoj kazni za takav delikt. Žrtva Nikol (14) nije prisustvovala suđenju i od maja meseca, osim njenog advokata, niko nije znao gde se nalazi. Trenutno je u nadležnosti Centra za omladinski rad u berlinskom Šarlotenburgu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online